Skip to main content
művelődés

Új adminisztrációs rendszer a köznevelési intézményekben

Szerző: 2014. január 9.One Comment

„Az 2013/2014-es tanévtől megváltozott az iskolai adminisztrációs rendszerek beszerzése és működtetése. Az Educatio Nonprofit Kft. térítésmentesen biztosítja az arra jogosult hazai köznevelési intézményeknek a Magiszter Iskolaadminisztrációs Rendszer felhasználói jogait.
Az intézmények így az egyik legmodernebb szoftver technológiákra épülő, internet alapú rendszerben láthatják el a tanügy-igazgatási feladataikat. A rendszer szerves részét képező e-napló segítségével könnyen és gyorsan regisztrálhatják a tanórákat, illetve rögzíthetik a tanulók érdemjegyeit, hiányzásait, késéseit. Az új rendszer bevezetésének célja az egységesség megteremtése, a tanárok és diákok dolgának megkönnyítése.

A Magiszter Iskolaadminisztrációs Rendszer képes kezelni a többcélú, összetett (iskola, kollégium), valamint a több tagintézményt is működtető intézménytípusokat. Az intézmények számára egyszerűsödik a tanulók átlépése, új tanuló felvételekor pedig átemelhetők az előző iskolában tárolt adatok.

Az alkalmazás tartalmaz egy elektronikus naplót is, amely a papír alapú nyomtatványokkal (haladási napló, értékelő napló, félévi értesítő stb.) teljes mértékben megegyező elektronikus dokumentumokat állít elő. Lehetőség van ezen dokumentumok digitális aláírására, a későbbi központi dokumentumtárban történő archiválására is. Az elektronikus napló egyedileg paraméterezhető, azaz minden intézmény saját igénye szerint testre szabhatja. Az osztályfőnökök és az igazgató számára pedig elérhető számos olyan ellenőrző funkció is, amelyek segítik a tanulói mulasztások, pedagógus haladási naplók teljességének ellenőrzését.

Az új rendszerre való átállást szakmailag az Educatio Nkft. segíti. Az intézmények a 2013/2014-es tanévben továbbra sem kötelező jelleggel, ugyanakkor térítésmentesen használhatják a Magiszter rendszert. Az átállásról a köznevelési intézmények, valamint a tankerületek saját hatáskörükben döntöttek.”

Forrás:
Új adminisztrációs rendszer a köznevelési intézményekben; Emberi Erőforrások Minisztériuma; 2014. január 8.
Lásd még:
„Az igazgatóm tiszta ideg” – újabb káosz az iskolákban; M. László Ferenc; HVG.hu/MTI; 2014. január 6.