Skip to main content
közigazgatás: magyar

1,2 milliárd forintos tartozástól mentesül idén Mosonmagyaróvár

Szerző: 2014. január 20.No Comments

„A tavalyi 1,9 milliárdos rendezés után a város fennmaradt adósságát is átvállalja a kormány – jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2014. január 17-én, Mosonmagyaróváron.

Németh Lászlóné kiemelte: február végéig minden magyar település megszabadul a maradék adósságától is. Az állam idén összesen 420 milliárd forint önkormányzati tartozást rendez.

A jelenlegi kormány a kezdetektől fogva egyik legfőbb feladatának tekintette Magyarország gazdasági helyzetének stabilizálását. A több lépésből álló adósságrendezés során az összes kistelepülés adósságát rendezte 2012-ben. Győr-Moson-Sopron megyében ez 3,3 milliárdos tartozás átvállalását jelentette. A következő ütemben a nagytelepülések tartozásának legalább 40 százalékát vette át az állam. A megye városai ebben a körben összesen 18,5 milliárd forintos adósságtól mentesültek, amiből 1,9 milliárd forintot tett ki Mosonmagyaróvár tartozása.

Az adósságrendezés tiszta lapot, biztos alapot teremt a települések számára. A helyi gazdaság fejlesztése a kormányzati szándékoknak megfelelően így valóban motorja lehet Magyarország gazdasági növekedésének.”

Forrás:
1,2 milliárd forintos tartozástól mentesül idén Mosonmagyaróvár; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2014. január 17.