Skip to main content
informatikaművelődés

Korszerű digitális eszközökkel felszerelt oktatási intézmény nyílt Jászfényszarun

Szerző: 2014. január 27.No Comments

„A nemzetgazdaság növekedése elképzelhetetlen megfelelő informatikai tudás és az ahhoz szükséges informatikai oktatás nélkül – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár a Samsung SMART School megnyitóján 2014. január 23-án, Jászfényszarun. A helyi önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. együttműködésének eredményeként megvalósult oktatási központ a legkorszerűbb digitális eszközökkel járul hozzá a térség versenyképességének javításához.

A legmodernebb technikával felszerelt, komplex informatikai oktatási központ átadásával a jászfényszarui kisiskolásoknak valódi lehetőségük nyílt a digitális írástudás elsajátítására, melynek elterjesztése az egyik legfontosabb kormányzati törekvés – hangsúlyozta Vályi-Nagy Vilmos. Az államtitkár beszédében arra is kitért, hogy a Samsung nem csak a kormány stratégiai partnere, de a helyi önkormányzattal való együttműködése is példaértékű.

Vályi-Nagy Vilmos beszédében kiemelte, hogy Magyarország fejlődése szorosan összefügg az informatika fejlődésével. Az informatikai szemlélet fejlesztését ezért már általános iskolában el kell kezdeni, hiszen csak versenyképes tudással lehet versenyképes gazdaságot építeni.

A Samsung SMART School a vállalat tervei szerint rövid időn belül a jászsági régió legkorszerűbb oktatási intézményévé válhat. Az iskolának a Jászfényszaru Önkormányzata által biztosított, patinás, ugyanakkor az oktatási céloknak megfelelően felújított, és a legmodernebb technológiával felszerelt Rimóczi-kastély ad otthont.

Az intézményben részben 8-13 éves korú gyermekeket, részben pedig munkanélküli fiatalokat oktatnak, képeznek. Az általános iskolások a digitális technológiára épülő tanulási módszereket sajátítanak el, melyek segítségével bármely területen hatékonyabban szerezhetnek új ismereteket.”

Forrás:
Korszerű digitális eszközökkel felszerelt oktatási intézmény nyílt Jászfényszarun; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2014. január 23.