Skip to main content
informatikatávközlés

Mobilszámra is lehet majd utalni egy hazai banknál

Szerző: 2014. január 27.No Comments

„Magyarországon elsőként az AXA Bank okostelefonos ügyfelei bárkinek utalhatnak majd pénzt, akinek ismerik a mobilszámát.

Mobilszámokra is utalhatnak majd pénzt az AXA Bank ügyfelei – közölte a pénzintézet. Az Android, iOS/iPhone és Windows Phone rendszerű okostelefonokra letölthető alkalmazással az ügyfelek ezenkívül bárhol, bármikor módosíthatják a bankkártyájukhoz tartozó költési limiteket és nyomon követhetik a bankszámlájuk egyenlegének alakulását is.

Az új alkalmazás éles tesztjéhez jelenleg próbahasználókat toboroz a bank, amelyre a axabank.hu/mobil oldalon lehet regisztrálni. Elsőként ők használhatják majd az applikációt, míg a mindenki számára nyílt piaci bevezetés áprilisban várható – tették hozzá.

Az új applikáció legérdekesebb eleme minden bizonnyal a mobiltelefonszámra történő pénzátutalás. A folyamat azzal indul, hogy az AXA Bank ügyfele okostelefonján átutalást kezdeményez egy általa ismert mobilszámra. Ezt követően a bank SMS-t küld az átutalás kedvezményezettjének arról, hogy pénzt szeretnének küldeni számára.

Ezután a kedvezményezett felkeres egy weboldalt, ahol beazonosítja magát, és megadja azt a bankszámlaszámot, ahová az átutalt összeget kéri – a regisztrációt csak egyszer kell elvégezni, a következő utalás már automatikus. Ekkor a bank elindítja az utalást, aminek megtörténtét az utalás kezdeményezője a mobilalkalmazással tudja ellenőrizni.

A mobilalkalmazás ingyenes lesz, és használatáért a bank nem számít fel külön díjat, az átutalás díja pedig ugyanannyi, mintha az ügyfél az internetbankon keresztül indítaná azt – közölte a pénzintézet.”

Forrás:
Mobilszámra is lehet majd utalni egy hazai banknál; Index.hu; 2014. január 21.