közigazgatás: magyar

Tokaj lett a negyedik

Szerző: 2014. február 10.No Comments

„A zempléni város központjában kormányablakot avattak.

Pénteken délelőtt Tokaj központjában, a városháza szomszédságában felavatták a járás kormányablakát.

Reggel 8-tól este 8-ig
Az ünnepélyes avatáson Szabó Rita, a Tokaji járás vezetője köszöntötte a részevőket, ezt követően Szűcsné Mihalik Mónika, a tokaji kormányablak munkatársa ismertette a Magyari Zoltán programot, amely a magyar közigazgatás átszervezéséről szól.

Demeter Ervin, B.-A.-Z. Megye kormánybiztosa elmondta, újabb nagy lépést tett Zemplén a kormányablak megnyitásával.

– 2010 őszén indult meg a közigazgatás átszervezése Magyarországon – mondta Demeter Ervin. – Visszatértünk a hagyományos megyerendszerhez, amely átláthatóbbá teszi az egész közigazgatást. Ez azért is volt fontos, mert a régebbi regionális rendszerben ennek a régiónak Eger volt a központja. A mostani lépés is igazolja a szándékot, hogy a közigazgatás igyekszik egyre közelebb kerülni az emberekhez. Összesen 242 ügykört lehet mostantól ennek a második generációs kormányablaknak a segítségével Tokajban elintézni a járásban élőknek. Az első ilyen kormányablakot Miskolcon nyitottuk, és a tokaji az országban a negyedik. Hétfőtől minden munkanapon reggel nyolc órától este nyolc óráig várják majd az ügyfeleket az itt dolgozók. Mindenkit biztosíthatok arról, hogy munkatársaink tudással felvértezetten várják az ügyfeleket.

100 új kormányablak
– Négy évvel ezelőtt a mostani kormány első intézkedése volt a közigazgatási reform meghirdetése – mondta Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár. – El kellett választani egymástól az önkormányzati és a közigazgatási feladatokat. 2012-ben 29 kormányablak nyílt Magyarországon. A kormány szándéka szerint ebben az évben további 100 kormányablak fog nyílni járási szinteken. Ez is azt igazolja, a kormány úgy gondolja, a jó állam megteremthető. Annak, hogy lehet más is a közigazgatás, annak egyik mintapéldája lehet a tokaji kormányablak megnyitása.”

Forrás:
Tokaj lett a negyedik; Észak-Magyarország; 2014. február 8.