Skip to main content
gazdaság

A Google meglepő magyar helyszínen épített tudásbázist

Szerző: 2014. február 18.No Comments

„Józsefvárosban épített tudásbázist és oktatóközpontot a Google. A Google Groundot a magyarországi vállalkozások, startupok és diákok digitális versenyképességének fejlesztéséért hozták létre. A közép-kelet-európai régióban ez az első ilyen központ – írja a Napi Gazdaság.

A kelet-közép-európai régióban elsőként Magyarországon hozott létre oktatóközpontot és tudásbázist a Google – olvasható a keddi Napi Gazdaságban.

A cikk szerint a Google Groundot a magyarországi vállalkozások, startupok és diákok digitális versenyképességének fejlesztéséért hozták létre. A józsefvárosi bázison egy év alatt közel 150 ingyenes képzést tartanak majd, amelyeken közel háromezren vehetnek részt.

A lap idézte Szelei Szabolcsot, a Google Magyarország marketingigazgatóját, aki szerint a világ 500 legnagyobb vállalatának átlagéletkora a hatvanas években 62 év volt, ma 18, 2025-re pedig 15 év lesz, ami azt jelenti, hogy az akkori legnagyobb vállalatok fele ma még nem is létezik, vagy éppen nemrég jött létre. Erre a jövőre kell felkészülni – tette hozzá.”

Szerkesztői megjegyzés:
Talán segít perspektívába helyezni a cikket, ha megemlítjük, hogy milyen képzések lesznek: Sales AKadémia, YouTube Akadémia, AdWords Akadémia, Analytics Akadémia. Vagyis ez a központ az online marketinget oktatja, Google-eszközökkel.
Forrás:
A Google meglepő magyar helyszínen épített tudásbázist; HVG.hu/MTI/Napi Gazdaság; 2014. február 18.