Skip to main content
közigazgatási informatika

Házimunka-közvetítő portált tervez a német családügyi minisztérium

Szerző: 2014. május 18.No Comments

„Németországban a családügyi minisztérium a házi és ház körüli munkák elvégzésére vállalkozó szolgáltatókat és az ilyen szolgáltatásokat kereső családokat összekapcsoló portált tervez elindítani.

A háztartási munka kiszervezésére fejlesztett platform a dolgozó szülők tehermenetesítését, az idősek támogatását és a feketemunka visszaszorítását célozza a tárca szóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint.

A portál 2015-ben indulhat, látogatói legálisan dolgozó vállalkozások közül válogathatnak majd. A szolgáltatók egyszerűbb házi és ház körüli munkákra, egyebek mellett takarításra, mosásra, mosogatásra, rendrakásra, bevásárlásra és kisebb javítások elvégzésére jelentkezhetnek. Nem tartozik a felkínálható szolgáltatások körébe a gyermekfelügyelet és a szakképesítést igénylő munkák – például villanyszerelés vagy háztartásigép-szerelés – elvégzése.

A szociáldemokrata vezetésű minisztérium kezdeményezését támogatják a koalíciós társ konzervatívok is. A karriert a családi élettel összeegyeztetni próbáló fiatal szülők és az egyedül minden házimunkát elvégezni már nem tudó idősek egyre többen vannak, és a támogatásuk „egyre fontosabb politikai téma” – mondta Marcus Weinberg, a konzervatív CDU parlamenti frakciójának családpolitikai ügyekért felelős képviselője, hozzátéve, hogy már több önkormányzat indított a tárca elképzeléséhez hasonló házimunka-közvetítő szolgáltatást, amelyeket az új portál révén mind integrálni kell majd.”

Forrás:
Házimunka-közvetítő portált tervez a német családügyi minisztérium; Híradó.hu; 2014. május 14.