Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kormánymegbízotti sajtótájékoztató Bács-Kiskun megyében

Szerző: 2014. július 20.No Comments

„ Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be Kovács Ernő, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

A tavaszi választásokon parlamenti mandátumot szerző, ezért posztjáról leköszönő dr. Kerényi János volt kormánymegbízott mutatta be a sajtó munkatársainak Kovács Ernőt. Elmondta, hogy Kovács Ernő személye garancia az együttműködés, a jó színvonalú szakmai munka és a közpénzek takarékos felhasználásának folytatására.

Kovács Ernő bevezető szavaival rámutatott, hogy jól működő önkormányzatot hagy Tiszakécskén, ahol polgármester volt, és minden részletében jól megszervezett kormányhivatalt vesz át.

Kovács Ernő elmondta, hogy 1998-ban egy „nagyon rosszul működő” helyhatóság élére került Tiszakécskén, amelyet most „emelt fővel” ad át. Az elmúlt tizenhat évben ugyanis hitelek nélkül gazdálkodva nemcsak a település működőképességét sikerült megőrizniük, hanem jelentős fejlesztések is megvalósultak – tette hozzá.

Kitért arra, hogy országgyűlési képviselőként az elmúlt ciklusban szorgalmazta, hogy eladósodás nélkül gazdálkodó önkormányzatok is részesüljenek állami támogatásban, hiszen ezek a települések súlyos áldozatok árán, „a nadrágszíjat gyakran két lyukkal is beljebb húzva” gazdálkodtak.

Új megbízatásáról szólva kiemelte: az emberek szolgálatát tartja szem előtt, a jogszabályok adta keretek között minél jobban azonosulva a kormányhivatal ügyfeleinek problémáival. Végig kell gondolni a közigazgatási feladatok települések közötti megosztását – mondta, és reményét fejezte ki, hogy az okmányirodák átalakulása minden járásban lehetővé teszi 2015 elejére kormányablak megnyitását.

Kovács Ernő 1959. február 2-án, Kecskeméten született, gépésztechnikusi oklevéllel, valamint környezet- és hidrotechnológusi végzettséggel rendelkezik. A MÁV Vontatási Főnökségnél 1976-tól két évig dieselmozdony-szerelőként dolgozott, majd 1996-ig volt a kecskeméti Mezőgép vállalat tiszakécskei gyárának minőségi ellenőre, üzemvezetője. Ezután Tiszakécskén a GEO-UNIVERZÁL Kft. műszaki vezetője volt, 1998-tól pedig a város polgármestere lett. Tizenhat éven át irányította a várost, emellett az elmúlt választási ciklusban a Fidesz országgyűlési képviselőjeként részt vett a Parlament munkájában.”

Forrás:
Kormánymegbízotti sajtótájékoztató; Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal; 2014. július 17.