Skip to main content
gazdaság

PayPal: Ezután ingyen küldheti vissza, ha nem tetszik, amit a neten rendelt

Szerző: 2014. november 3.No Comments

„Magyarországon is elindítja ingyenes visszaküldési szolgáltatását a rengeteg netes kereskedő által elfogadott PayPal. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fizetési szolgáltató anélkül vállalja át a visszapostázás költségét, hogy a vásárlónak akár csak meg kellene indokolnia, hogy miért nem akarja mégsem a neten vásárolt árut.

Röviddel a nyugati EU-országok után Közép- és Kelet-Európában is bevezeti Refunded Returns szolgáltatását a PayPal. Az újdonság lehetővé teszi, hogy a neten rendelt árut, ha nem tetszik, ingyenesen visszaküldjék a felhasználók. A szolgáltatás létjogosultságát jelzi a Gemius által végzett kutatás eredménye is, amely szerint a magyarországi online vásárlók döntését is nagy mértékben befolyásolja az ingyenes visszaküldés lehetősége.

A teljesen kockázatmentes netes vásárlást biztosító Refunded Returns a cég szerint Nyugat-Európában gyorsan népszerű lett, ezért terjesztik most ki 15 közép- és kelet-európai országra, köztünk ránk is. A felhasználók a visszaküldés okától függetlenül PayPal számlájukra visszakapják a szállítás költségét is – ha PayPal segítségével fizettek a termékért. A szolgáltatás a világ minden tájára fedezi a szállítási költséget, vásárlásonként 9300 forintos szállítási díjig.

Itthon is sokaknak bejöhet
A magyarok 26%-a 3 havonta egy-két alkalommal vásárol az interneten, 22%-uk viszont havonta átlagosan több alkalommal is rendel. Mivel a szállítási költségek fontos kritériumot képeznek az online vásárlás során 
(a magyarok 34%-a csak akkor vásárol, ha ingyenes a kiszállítás), nem meglepő, hogy a válaszadók 71%-a úgy látja, többet vásárolna online, ha ingyenesen küldhetné vissza a nem megfelelő árut. Sőt a magyarok 70%-a ellenőrzi, hogy van-e lehetőség ingyenes visszaküldésre, a vásárlási döntéseknek pedig 15%-a született meg azért, mert a kereskedő ingyenes visszaküldési lehetőséget biztosított. A válaszadók 57%-a szerint jó, ha van lehetőség az ingyenes visszaküldésre, és mindössze 7% mondta, hogy egyáltalán nem fontos számára…”

————

„…Nem megfelelő? Nem probléma!

A „PayPal Refunded Returns” szolgáltatás lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy még jobb vásárlási élményt kínáljanak vásárlóiknak. A szolgáltatás vásárlásonként 9300 forint összegig fedezi a költségeket a PayPallel fizető vásárlók számára. A visszatérítés igényléséhez mindössze a postaköltség számlájára, az alábbi három lépésre van szükség:

  • letölteni és kitölteni a kapcsolódó űrlapot
  • hozzáadni a vásárlás és a postaköltség számláját
  • e-mailben elküldeni ezeket a PayPal számára

Az új funkcionalitásnak köszönhetően a rövid procedúrát követően az összeg visszatérítésként jelenik majd meg a PayPal-számlán 10 napon belül.

A „PayPal Refunded Returns” szolgáltatása a tesztidőszak keretében 2014 december 31-ig lesz aktív.”

Forrás:
Ezután ingyen küldheti vissza, ha nem tetszik, amit a neten rendelt; HVG.hu; 2014. október 29.
A PayPal ingyenes visszaküldési szolgáltatást tesztel Magyarországon is; Dajkó Pál; IT café; 2014. október 29.