Skip to main content
közigazgatás: magyar

A mostani államreform a bürokráciacsökkentés programja

Szerző: 2014. november 24.No Comments

„A minisztériumok által elkészített jogszabályokban lévő veszélyekre hívja fel a figyelmet az Államreform Bizottság. A testület vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a mostani államreform a bürokráciacsökkentés programja.

Eddig három érdemi ülése volt az Államreform Bizottságnak november eleje óta – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a testület vezetője, Patyi András. A bizottság öt kiemelt feladata az állami humántőke, az állami szolgáltatások és az állami ügyintézés reformja, a területi közigazgatás átalakításának folytatása, valamint a jogszabályok felülvizsgálata.

„Mi egy döntés előkészítő, javaslattevő, értékelő szerv vagyunk, tehát sokkal fontosabb, hogy megjelenjenek szempontok, adott esetben veszélyek, adott esetben aggályok” – fogalmazott Patyi András.

A mostani államreform a bürokráciacsökkentés programja – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

„A jogszabályok deregulációja alapvető eszköze az ügyintézés reformjának, illetve az adminisztratív terhek csökkentésének. Egy közigazgatási ügy vagy egy állami szolgáltatás intézésével összefüggő kötelező eljárási lépéseket még jogszabály tartalmazza” – tette hozzá.

Patyi András szerint a jogalkotónak kötelező kivezetni a már nem alkalmazott jogszabályokat, a felülvizsgálatnak a tartalmi kérdéseket kell érintenie. ”

Forrás:
A mostani államreform a bürokráciacsökkentés programja; InfoRádió; 2014. november 20.