Skip to main content
közigazgatási informatika

Intelligens kamerákat fog használni a közlekedési rendőrség

Szerző: 2015. február 8.No Comments

„Az országban már mintegy 160 új intelligens kamera működik tesztüzemmódban, az eszközöket március 1-től helyezik üzembe.

Jámbor István alezredes, az ORFK közlekedésrendészeti osztályvezetője az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: jelenleg az eszköz a sebességtúllépés dokumentálására képes, de a végleges változatban jóval több szabálysértést észlel majd, így például a tilos jelzésen áthaladást, záróvonal átlépését, a leállósáv, autóbuszsáv használatát, a biztonsági öv használatának elmulasztását, és a tilos jelzésen való áthaladás vagy vasúti átjárón történő szabálytalan áthaladást.

Az eszköz állványra is helyezhető és gépkocsiba is, az úthálózat bármely pontján felbukkanhat – húzta alá az alezredes.

Elmondta: ezen a héten elkezdődtek az országos tesztelések, a hónapban pedig végig folytatódik, és március 1-jével élesben is használni fogják.

Akit most szabálysértésen érnek ezzel az eszközzel, annak még nem kell fizetni, de a tesztelésnek lesznek olyan esetei, mikor az élesben használt kamerával egy időben használják, és ha ezzel az eszközzel rögzítették a szabálysértést, annak lesz következménye – húzta alá az osztályvezető.

Mintegy 160 kamerát osztottak szét, ez a végleges darabszám – mondta Jámbor István.”

Forrás:
Bárhol felbukkanhat: már csak három hete van az autósoknak; Híradó.hu; 2015. február 6.