Skip to main content
gazdaság

Már minden szolgáltató, valamennyi csekkje befizethető a Magyar Posta csekkbefizető automatáinál

Szerző: 2015. március 15.No Comments

„A Magyar Posta csekkbefizető automatáin keresztül, a fejlesztés újabb eredményeként, már minden szolgáltató, valamennyi csekkje befizethető – az automata elhelyezkedésétől függően – gyorsan, kényelmesen, akár a hét minden napján, a késő esti órákban is.

A Magyar Posta Zrt. – alig egy hónappal a csekkbefizető automaták üzembe állítását követően – megteremtette annak feltételeit, hogy minden csekk kibocsátó, valamennyi csekktípusa befizethető legyen az automatákon keresztül. A Magyar Posta az egyetlen olyan szolgáltató, amely ezt az alternatív, készpénzkímélő fizetési megoldást ilyen széleskörűen nyújtja. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül!

A Magyar Posta – az igénybevételtől függően – tervezi a csekkbefizető automata hálózat további bővítését, illetve vizsgálja annak lehetőségét, hogy készpénzt is elfogadó automatákat is üzembe állítson. A fejlesztés következő állomásaként a Magyar Posta hűségkártya programjába is bekapcsoljuk a csekkbefizető automata hálózatot.

A csekkbefizető automata bevezetésének célja, hogy a Magyar Posta ügyfelei gyorsan és kényelmesen tudják intézni befizetéseiket. Az üzletházakban elhelyezett automaták esetében – igazodva az üzletház nyitvatartási idejéhez – az ügyfelek tágabb időintervallumban tudják befizetni csekkjeiket.

Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül. Az automatán keresztül egy fizetési művelettel maximum 290.000 Ft értékben legfeljebb öt csekk adható fel.

Az automatákon keresztül már nemcsak a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű, hanem valamennyi típusú csekk befizethető. A csekkbefizető automata használata egyszerű. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely beolvassa azokat. Az automata a csekk típusától, kitöltöttségétől függően a csekken szereplő összeg megadását kérheti. Ebben az esetben a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül! Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését.

A csekkbefizető automaták beszállítója a T-Systems Magyarország Zrt.

A csekkbefizető automaták elérhetősége Budapesten és vidéken.

A Magyar Posta:

  • 2014 őszén bevezette az iCsekk mobil alkalmazással történő csekkbefizetést,
  • a készpénzkímélő fizetési megoldásra törekedve 2015. január 1-jétől a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű, minden információval, adattal ellátott csekkek esetében kötelezővé tette a postai QR kód feltüntetését,
  • elkezdi a postai hálózatban jelenleg üzemelő POS terminálpark cseréjét,
  • 2015-ben a Magyar Posta megteremti annak feltételeit, hogy a postákon történő csekkbefizetés során a kártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön,
    bevezette a csekkbefizető automatákat.

A Magyar Posta sem a csekkbefizető automatákon, sem pedig a postai QR-kóddal befizetett tranzakciókért – hasonlóan a postahelyen készpénzben befizetett csekkekhez – nem számít fel díjat a csekkbefizető ügyfélnek.”

Forrás:
Új lehetőség a Magyar Posta csekkbefizető automatáinál!; Magyar Posta Zrt.; 2015. március 12.
Lásd még: korábbi cikkeink csekkbefizetés témában