Skip to main content
Internetközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Deutsch Tamás: sikeres és eredményes volt az internetkonzultáció első szakasza

Szerző: 2015. április 2.No Comments

„Sikeresnek és eredményesnek nevezte az internetről szóló nemzeti konzultáció első, kérdés- és témajavaslatokat begyűjtő szakaszát keddi budapesti sajtótájékoztatóján a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció vezetője megköszönte a téma iránt érdeklődőknek, hogy az InternetKon első szakaszában több ezer kérdésjavaslatot fogalmaztak meg és juttattak el internetkon.hu oldalra.

Deutsch Tamás, az InternetKon vezetője elmondta, hogy február 3. és március 26. között 68 ezren látogattak el a konzultáció honlapjára. A 4618 bejegyzésből 2770 tartalmazott kérdés-és témajavaslatot, ezek 1152 konkrét kérdést jelentettek.

A kérdés- és témajavaslatokat a beérkezés sorrendjében, szerkesztetlen formában tette közzé az internetkon.hu oldal.

Deutsch Tamás, az InternetKon vezetője elmondta: a magyar közélet első digitális platformon megvalósuló társadalmi párbeszéde során a kérdések döntő többségét nem szakmai érdeklődők, hanem laikusok küldték, zömmel a digitális fejlesztések legfontosabb kulcspontjait érintve. Ezek között említette a lehetőleg szélessávú internetkapcsolat mindenki számára hozzáférhetővé tételét, a megfizethető és mind jobb színvonalú szolgáltatást, a digitális kompetenciák, a felhasználói tudatosság erősítését, az elérhető tartalom színvonalasabbá tételét, valamint a fogyasztóvédelmi, felhasználó biztonsági témákat.

Az internetkon.hu látogatói statisztikáiról szólva a miniszterelnöki biztos elmondta: a 2770 kérdés- és témajavaslat 51 százaléka az oldal indulását követő első héten érkezett; a legnagyobb felhasználói aktivitást este hat és tizenegy óra között mérték, ekkor érkezett a javaslatok 32 százaléka, míg a hét legnépszerűbb napja a szerda volt a felvetések 30 százalékát ekkor küldték be.

Sikeres és eredményes volt a kérdés- és témajavaslatokat begyűjtő szakasz -, mondta a konzultációs folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos és hozzátette: tíz napon belül állítja össze azt a 20 pontból álló kérdéssor javaslatot, amelyről az azt követő két hétben egyeztet még az érintettekkel. A végleges kérdéssorról április végén dönthet a kormány és ezután májustól júliusig szavazhat minden, 14. életévét betöltött magyar polgár. Az eredményeket szeptemberre összesítik és terjesztik a kormány elé.”

Forrás:
Sikeres és eredményes volt az internetkonzultáció első szakasza; Miniszterelnökség; 2015. március 31.