Skip to main content
egészségügyközigazgatás: magyar

Megalakultak a megyei egészségügyi irányító bizottságok

Szerző: 2015. május 10.No Comments

„Valamennyi megyében megalakultak az egészségügyi irányító bizottságok – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) hétfőn.

A fővárosban és Pest megyében három bizottság alakulásáról döntöttek. Az OEP emlékeztet arra, hogy a bizottságok érdemi munkájukat május 18-tól folytatják, javaslatot tesznek a megyei és fővárosi fekvőbeteg-szakellátási és az integrált járóbeteg-szakellátási kapacitások és ellátási területek következő finanszírozási évben tervezett módosítására.

Január közepén közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága, hogy megkezdik munkájukat a megyei egészségügyi egyeztető bizottságok annak érdekében, hogy áttekintsék az adott megye, térség egészségügyi ellátásának struktúráját, a kapacitásokat és megtalálják a lehető legoptimálisabb működési kereteit.

Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárságának kabinetfőnöke múlt héten egy konferencián tartott előadásában azt mondta, hogy a megyei egyeztető bizottságok munkája nem ért véget februárban, feladatuk „kettéválik”. A következőkben az OEP az intézményekkel együtt meghatározza a kapacitást és a finanszírozást, a másik „ágon” pedig a intézmények gazdálkodását vizsgálják.”

Forrás:
Megalakultak a megyei egészségügyi irányító bizottságok; napi.hu; 2015. május 4.