egészségügyInternetmédia

Németek hívták dolgozni az ország leggyorsabb mentőjét

Szerző: 2015. május 17.No Comments

„Emlékeznek még arra a nemzetközi szinten sikeres videóra amit egy magyar mentős, Csordás Tibor töltött fel Youtube-ra néhány napja? A látványos videón − amit azóta közel két és fél millióan néztek meg − az látható, ahogy a fél városon átszáguld, hogy egy riasztás után a megadott címre minél hamarabb kiérjen.

A Blikk megszólaltatta a sofőrt, az interjúból kiderült, a videót már oktatási célra használják, Csordás Tibort pedig már Németországba is hívták vezetni.

„Az OMSZ először meg akarta tiltani a videózást, ma már oktatási célra is használják.”
– mesélte a lapnak Csordás, aki tippeket is adott az autósoknak:
„Figyeljenek! Ha későn hallják meg a szirénát, sokan megijednek. Nem kell megrémülni, szépen, nyugodtan félre kell állni.

És néhány kulisszatitkot is elárul:
„Nem a közvetlenül előttem lévő autókat nézem, hanem 4-5 járműnyire előre, hogy meg tudjam tervezni a gyors haladást. Máshogy vezetek, ha már a kocsiban van a páciens, fejsérüléses beteggel egy hirtelen fékezés is végezhet.”

A cikkből kiderül, Csordást a videó óta Németországba is hívták egy remek állásajánlattal, de ő nem szeretne elmenni Magyarországról, inkább másodállást vállalva egészíti ki fizetését.
Csordás egyébként tavaly az RTL Klubnak beszélt arról, hogy nagyjából három éve kezdte el feltölteni a mentőautójába szerelt kamera felvételit. Az volt a célja, hogy megmutassa, az autósok milyen gyakran nem adnak elsőbbséget a szirénázó mentőautónak. A külföldi kommentelők közül sokan mindenesetre pont azon hüledeztek, hogy a budapesti autók milyen fegyelmezetten állnak félre a mentő útjából a felvételen.”

Forrás:
Németek hívták dolgozni az ország leggyorsabb mentőjét; Index.hu; 2015. május 16.
Lásd még: 10-12 percen belül bárhová oda lehet érni – Csordás Tibor a Cinknek; Inkei Bence; Cink.hu; 2015. május 11.