gazdaság

Szarka Zsolt a Magyar Posta fejlesztéseiről

Szerző: 2015. június 27.No Comments

„Nyaraláskor már most automatikusan átirányíthatjuk a küldeményeinket, hamarosan a közértben is befizethetjük a csekkjeinket, jövőre pedig e-mailt vagy SMS-t fog előre küldeni a posta, ha másnap ajánlott levelünk érkezik – mondja a Magyar Posta vezérigazgatója a Heti Válasznak adott interjúban. Szarka Zsolt arról is beszél, hogy a közműszolgáltatók után miként fog „összebútorozni” a posta a takarékszövetkezetekkel. Az üzemeltetési költségek megosztása jegyében a fölöslegessé váló ingatlanokat akár el is adhatják az érintett felek, s bár az előkészületek már javában zajlanak, erre leghamarabb csak 2016-ban kerülhet sor.

Csekk- és csomagautomata-telepítés, mobiltelefonos applikáció-fejlesztés, QR-kódos csekkbefizetés – csak néhány innováció azok közül, melyeket az utóbbi két és fél évben vezetett be a Magyar Posta. Az állami tulajdonban lévő szolgáltató viszont további újításokat is tervez: az egyre népszerűbb csomagautomatákat vásárlások lebonyolítására és csekkbefizetésekre is alkalmassá tenné, a csekkautomaták pedig már nem csak bankkártyát, hanem készpénzt is elfogadnának a jövőben. Dinamikus ütemben bővíti a MOL-benzinkútjain található, csomagátvételre alkalmas Postapontok számát, s a 2008-ban, a Postapartner program keretében vállalkozásba adott kisposták szerepét is újragondolja.”

—-

„A Heti Válasz legutóbbi számában Szarka Zsolt vezérigazgató jelentette be, hogy az FHB Bank és a Magyar Posta közös fejlesztéseként nyártól személyi kölcsönt is lehet majd igényelni a postahivatalokban.

A Magyar Posta az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az elmúlt két évben teljes egészében megújította pénzügyi portfólióját. Jelenleg árbevételének mintegy 30 százaléka származik a pénzügyi, pénzforgalmi, biztosításközvetítői tevékenységből, és ennek az aránynak a folyamatos növelésén dolgoznak.

A társaság tájékoztatása szerint Posta Számlacsomaggal már több mint 40 000 ügyfél rendelkezik, a Magyar Posta Befektetési Zrt. pedig 30 000 befektetési számlát kezel.

A Magyar Posta 2700 fiókjával a kistelepüléseken is jelen van, számos helyen az egyetlen pénzügyi szolgáltató. A posta biztosítja a modern pénzügyi termékekhez való hozzáférést a nagyvárosokon túl a kisebb vidéki településeken élők számára is.

A cég legújabb pénzügyi terméke, a Posta Személyi Kölcsön június 29-től már csaknem nyolcvan postán lesz elérhető, július közepére pedig a forgalmazásba bevont fiókok száma eléri a 345-öt, így országszerte széles körben elérhető lesz a termék – tájékoztatott a Magyar Posta.

A Posta Személyi Kölcsön ingatlanfedezet nélkül, szabadon felhasználható, kizárólag forint alapon igényelhető, a kamat a teljes futamidő alatt fix, a társaság éves szinten milliárdos nagyságrendű hitelkihelyezéssel kalkulál.

A kölcsön paraméterei teljesen megfelelnek egy átlagos család és a Magyar Posta ügyfélköre igényeinek, 2-4 év közötti futamidőt és 200-500 ezer forint között igénybe vehető kölcsönösszeget biztosít, kedvező kamatozás mellett – közölte a Magyar Posta.”

Forrás:
Ne lepődjön meg, ha bizalmas SMS-t kap a Magyar Postától!; Válasz.hu; 2015. június 25.
Személyi kölcsönt ad a Magyar Posta; Nol.hu; 2015. június 27.