energiaközigazgatás: magyar

Klik-tartozás: elzárja a gázt az E.ON több somogyi iskolában

Szerző: 2015. augusztus 3.No Comments

„Információink szerint sokmilliós adósságot halmozott fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az E.ON gázszolgáltatóval szemben, ezért a cég elkezdte lekapcsolni a rendszerről több somogyi település iskoláját.

Mernyén csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig pénteken délelőtt tizenegy órára vonulnak ki a szakemberek, de úgy tudjuk, több település is érintett, méghozzá nemcsak Kaposvár környékén, de a siófoki tankerületben is.

– Budapesten vagyok, így telefonon értesültem róla, hogy elzárták a gázt az iskolában – felelte megkeresésünkre Kisfalusi András, Mernye polgármestere. – Komoly probléma ez számunkra, ugyanis az intézményben működik a szociális konyha, ami a 62 helybélire és az óvodásoknak főz, emellett innen látják el Somogygeszti, Polány, Ecseny, Szentgáloskér, Somodor és Felsőmocsolád szociális étkeztetését is, közel kétszáz adag ételt főznek naponta.

A somogyjádi iskolába pénteken érkezik meg az E.ON, s a település számára szintén óriási nehézséget okoz majd, hogy nem lesz gáz a konyhán.
– Ott főznek az óvodásokra, a szociális otthon lakóira és a szociális étkeztetésben résztvevőkre – mondta Lőrinczné Kiss Ilona polgármester. – Emellett innen látják el Osztopánt, Eddét, Jutát, Várdát és Alsóbogátot is. Úgy tudom, több intézményre hasonló sors vár, ugyanis a Klik állítólag nem fizette a gázszámlákat, s most már részletfizetést sem fogad el, egy összegben kéri a tartozást.

Természetesen az ügyben megkerestük a Klik kaposvári tankerületét is, ahonnét későbbre ígértek választ kérdéseinkre.”

—–

„A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke tárgyalt az E.ON vezérigazgató-helyettesével és megegyeztek a közüzemi szolgáltatónál fennálló tartozások kifizetésének ütemezéséről – közölte a Klik.

A Klik az üggyel kapcsolatban mindössze annyit közölt, a központ elnöke, Hanesz József – annak érdekében, hogy a kialakult helyzet rendeződjön – tárgyalt az E.ON vezérigazgató-helyettesével és megegyeztek a kifizetések ütemezéséről.”

Forrás:
Klik-tartozás: elzárja a gázt az E.ON több somogyi iskolában; SONLINE.hu; 2015. július 30.
Rendezi sokmilliós adósságát a Klik az E.ON-nal; Metropol.hu/MTI; 2015. július 31.