Skip to main content
gazdaságinformatikatechnika

CEE Parking Development Forum 2015 : Parkolási és Mobilitási Konferencia

Szerző: 2015. október 18.No Comments

„Érdekli a városi mobilitás és a parkolás szervezése? Önkormányzati parkolásüzemeltető? Garázs tulajdonos netán épületüzemeltető? Mobilparkolás szolgáltató? Elektromos autó töltő berendezést forgalmaz? Ha a válasza igen, ez a rendezvény Önnek szól! Regisztráljon és vegyen részt a legfontosabb hazai parkolási és mobilitási konferencián és kiállításon!

Időpont: 2015. december 2., helyszín: LARUS Rendezvényközpont, Budapest
Kiemelt témák
Bevezetik-e Budapesten a környezetterhelési (dugó) díjat?
Milyen előnyökkel közlekedhetnek és parkolhatnak az elektromos autók?
Hogy halad az elektromos töltőállomások telepítése?
Hogy állnak a P+R és garázsfejlesztések Budapesten?
Hogy lehet hatékonyabb a garázsok üzemeltetése?
Milyen kihívásokat jelentenek az önvezető autók a parkolásban?
Milyen applikációkat fejlesztenek a parkoláshoz?

A Magyar Parkolási Szövetség 2015-ben harmadszorra rendezi meg a Parking Development Forumot. Évente egyszer az iparág legjelentősebb – és mindenki számára nyitott – szakmai rendezvényén a parkolási és mobilitási kérdéseket szélesebb szakmai körben lehet megvitatni, a problémák kezeléséhez inspirációt lehet gyűjteni.

A rendezvény célja, hogy a városi parkolási és mobilitási problémák megoldási lehetőségét új szintre emelje; biztos szakmai támaszt adjon a jövőbeli tervezéshez, kiváló kapcsolatépítési lehetőséget biztosítson akár az azonnali tárgyalásokhoz, de legfőképpen, hogy újrapozícionálja a parkolást, javítsa a parkolás imázsát.

A hazai gépjárműállomány továbbra is növekszik, a parkolási problémák pedig az önkormányzatok vállát nyomják. Úgy tűnik, a helyzetet nem lehet az „utcán megoldani”, a fejekben is rendet kell tenni! A helyzet javításához az iparág többi szereplőjére – autókereskedőkre, energiaipari cégekre, az ingatlanszakmára és a legfejlettebb IT megoldásokat kínáló cégekre – is szükség van: csak együtt gondolkodva, lehet ugyanis növelni az autósok tudatosságát és felelősségvállalását. Ez jelentősen hozzájárul a parkolóházak és mélygarázsok használatának terjedéséhez, a kihasználtság javulásához, végül pedig új ingatlan (garázs) beruházások generálásához.

2016-ben Nyugat-Európában a parkoló és garázsüzemeltető cégek körében a legforróbb témák az elektromos és önvezető autók parkolása, a car-sahring és a különféle parkolási applikációk lesznek.

Az idei Parking Development Forumon a résztvevők közelebbről is bepillanthatnak ezekbe az informatikai és közeledési fejlesztésekbe, illetve áttekintjük ezek várható pénzügyi-gazdasági hatásait is.

Előadóink lesznek
Glattfelder Béla, Gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, NGM
Veres Mihály, Vezérigazgató, Nemzeti Mobilfizetési Zrt.
Kocsis Ferenc MBA, Az Európai Parkolási Szövetség Politikai és Stratégiai Bizottságának tagja
Gablini Gábor, Elnök, Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége
Kugel Tibor, Hungaropark
És még sokan mások…”

Forrás:
CEE Parking Development Forum 2015; parkingforum.hu