Skip to main content
energiaközigazgatás: magyartávközléstechnika

Világvároshoz méltó, intelligens töltőt kapott Budapest

Szerző: 2015. november 16.No Comments

„Átadták a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely elektromos autóknak töltőállomásként funkcionál, LED-es világítása révén villamos energiát takarít meg, infokommunikációs háttere pedig ingyenes vezeték nélküli internet (wifi) elérést biztosít – mondta el Marie-Theres Thiell, az Elmű-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke a főváros első intelligens közvilágítási oszlopának átadásán csütörtökön Budapesten. Kiemelte: az oszlopra térfigyelő kamerát és segélyhívót is építettek, az információk a főváros II. kerületének rendőrkapitányságára futnak be.

Marie-Theres Thiell hozzátette: Budapest preferált helyszín az ehhez hasonló fejlesztésekhez, valódi világváros.

Az intelligens közvilágítási oszlop különféle többletszolgáltatásaival még újdonságnak számít Magyarországon, összeállításában közreműködött az Elmű-ÉMÁSZ, a T-Systems Magyarország Zrt., a BDK Kft. és a Hofeka Kft. – jegyezte meg az Elmű-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke.

A közvilágítási oszlop prototípus, amely nemcsak a főváros, hanem az eszközt kifejlesztő cégek számára is új még, de a fejlesztés már a jövő városáról szól – közölte Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere.

Bejelentette, hogy az elektromos meghajtású autók a II. kerület minden parkolási övezetében ingyen parkolhatnak csütörtöktől, valamint azt is elmondta, hogy az intelligens közvilágítási oszlop révén ingyenesen elérhető wifit a T-Systems szolgáltatja.

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója megjegyezte: az okosváros koncepciójának terjesztése jegyében fontos, hogy a fővárosban minél több helyen legyen intelligens közvilágítási oszlop. Kiemelte: az infokommunikációs jövő energiatakarékosan lesz igazán élhető.”

Forrás:
Világvároshoz méltó, intelligens töltőt kapott Budapest; Híradó.hu; 2015. november 12.