Skip to main content
gazdaságszakirodalom

A rövid élelmiszerláncok: a gazdaságok változó és nagy lehetősége

Szerző: 2015. december 19.No Comments

„“A rövid élelmiszerláncok Európa-szerte nagyon változóak, viszont nagy potenciállal rendelkeznek a termelők részére, hogy közelebb kerülve a fogyasztókhoz növelni tudják kiskereskedelmi tevékenységük részarányát. A fókuszcsoport számos megoldást azonosított a szervezési, technikai és pénzügyi gátak leküzdésére, amelyek a rövid élelmiszerláncok jövedelmezőségét és méretnövekedését gátolják. Remélem, hogy a gazdák és a döntéshozók egyaránt alkalmazni fogják javaslatainkat, hogy ezen gátak fölött átlendüljenek” – mondja Martin Collison (Egyesült Királyság), a rövid élelmiszerlánc fókuszcsoport egyik szakértője. Bővebben >>>
Olvassa el a fókuszcsoport javaslatait, az esettanulmányokat és innovációs ötleteit a jelentésben IDE kattintva. A fontosabb pontokat összegző tájékoztató is elérhető >>>[A hivatkozások angolul vannak.]”

Forrás:
A rövid élelmiszerláncok: a gazdaságok változó és nagy lehetősége; Mezőgazdasági innovációk az Európai Unióban – EIP-AGRI (Európai innovációs partnerség a mezőgazdasági termelékenységért és fenntarthatóságért) hírlevél/Agrofórum Online; 2015. december 18.