Skip to main content
közigazgatás: magyarterületfejlesztés

Milliárdos fejlesztéseket készít elő a nyíregyházi önkormányzat

Szerző: 2016. január 11.No Comments

„Több milliárd forint értékű fejlesztést készít elő 2016-ban a nyíregyházi önkormányzat – közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere a helyhatóság évnyitó sajtótájékoztatóján hétfőn.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a Modern városok program keretében a kormánnyal kötött együttműködési megállapodásban szereplő beruházások közül ötnek kezdik meg a tervezését, s végeztetik el az engedélyeztetési eljárásokat is. Emellett az Integrált Területi Program keretében a város rendelkezésére álló 23,75 milliárd forint összegű európai uniós fejlesztésből mintegy 6 milliárd forint értékűnek az előkészítési munkálatait indítják el az idén.

Az önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a Modern városok programban szereplő beruházások közül megkezdik a gyógyhellyé nyilvánított Sóstógyógyfürdőn – amely a település része – egy négycsillagos, több mint százszobás szálloda építésének előkészítését, a jogerős engedélyeztetés után a munkálatok 2017-ben indulnak.

A Sóstói Múzeumfalu másfél milliárdos rekonstrukciójának tervezése ugyancsak megkezdődik, csakúgy, mint az üdülőhelyen lévő Nyíregyházi Állatpark komplex fejlesztése, amely a vidéki állatkertek megújításának kormányzati programjának keretében valósul meg.

A több mint kétmilliárd forint értékű atlétikai centrum engedélyes tervének jóváhagyásáig szintén szeretnének eljutni az új évben. Az ötödik beruházás pedig a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad komplett, egymilliárd forint értékű korszerűsítése lesz, amelynek tervéhez a színházi szakemberek már el is készítették javaslatukat. Az Integrált Területi Programban bölcsődék, óvodák, iskolák és szociális intézmények fejlesztése szerepel.

Kovács Ferenc arról is szólt, hogy 2016-ban állami beruházásként épül meg a Nyíregyháza és Tokaj közötti 30 kilométeres kerékpárút, felújítják a városközpontban lévő Kállay-kúriát, valamint folytatódik a város nyugati elkerülő útjának továbbépítési tervezése a 36-os és a 38-as főút közötti részre. Saját forrásból az önkormányzat folytatja a város úthálózatának korszerűsítését, csaknem húsz út kap aszfaltborítást a külvárosi területeken.”

Forrás:
Milliárdos fejlesztéseket készít elő a nyíregyházi önkormányzat; Magyar Idők ; 2016. január 4.