Skip to main content
közigazgatási informatika

Tájékoztatás az eHivatal indulásáról (Légügyi Hivatal)

Szerző: 2016. január 13.No Comments

„Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy tavaly év végétől elindult a Hatóság légügyi elektronikus ügyintézési felülete, az eHivatal.
A fejlesztés által gyorsabbá és hatékonyabbá vált a szakszolgálati engedélyek és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges hatósági ügyintézés. Az ügyintézés modernizálása, a belső eljárások automatizálása, online kérelmek beadási lehetősége tovább csökkenti az adminisztrációt, mely gyorsítja a külső és belső ügyintézést egyaránt.

Az eHivatal funkciói regisztrálás után válnak elérhetővé. Elméleti vizsgaidőpont foglalás, valamint gyakorlati vizsga bejelentése kizárólag az eHivatal rendszeren keresztül lehetséges.

Az alábbiakban olvasható tájékoztató tartalmazza a szakszolgálati engedély megszerzésének menetét, a jelentkezés módját és a kérelem benyújtásának határidejét; a szakszolgálati engedélybe bejegyzett jogosítások/tanúsítások meghosszabbítását, megújítását, a vizsgákra vonatkozó információkat, valamint tudnivalókat a más EU tagállam által kiadott vizsgáztatói tanúsítással rendelkező vizsgáztatókról…”

Forrás:
Tájékoztatás az eHivatal indulásáról; Légügyi Hivatal; 2016. január 13.