Skip to main content
gazdaság

A miniszterelnök a taxi-Uber vitáról

Szerző: 2016. január 24.No Comments

„A miniszterelnök a taxi-Uber vitában azt a megoldást támogatja, hogy új szabályozás jöjjön létre, a másik lehetőség a szabályok teljes feladása lenne, de Orbán Viktor szerint ez senkinek sem lenne jó.

Új szabályok jönnek a személyszállításban
Az emberek joggal várják el az államtól, hogy mindenkire ugyanolyan szabályok vonatkozzanak, és azt tartassa be. Ma a taxisokra szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint más személyszállító szolgáltatókra.
Van elképzelés a megoldásra, vagy az állam a lovak közé dobja a gyeplőt, és azt mondja, hogy az ügyesebb, tehetségesebb majd boldogul. Ezt ő nem tartja jónak. A másik megoldás, hogy új szabályokat kell hozni, amelyek mindenkire vonatkoznak. A napokban lesznek ilyen változások.

Taxisdemonstráció
A taxisok és az Uber vitája rendkívül izgalmas. Érdekes, hogy a modern technológia hogyan kérdőjelez meg hagyományos üzleti modelleket, hogyan kell ezekhez a változásokhoz sokkal gyorsabban alkalmazkodni a jövőben. Ez a változás gyorsulni fog, a kormányok számára is kihívást jelent, beszélni kell arról, hogyan fog kinézni az élet 10-15 év múlva… ”

Forrás:
Orbán: Nem dobjuk a lovak közé a gyeplőt; Origo; 2016. január 22.
Háttér a taxisokra vonatkozó szigorúbb szabályokra: A szabályozás miatt tarol itthon az Uber; Origo; Micskei Lajos; 2016. január 20.