Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyartechnika

Konferencia: A jövő autói – Vezető nélküli autók fejlesztése Magyarországon

Szerző: 2016. május 6.No Comments

„A Nemzetgazdasági Minisztérium konferenciája.

A Nemzetgazdasági Minisztérium – Günther H. Oettinger, az Európa Bizottság digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztosának budapesti látogatása alkalmával – 2016. május 19-én 9.00 órai kezdettel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.) konferenciát szervez:

A jövő autói – Vezetőnélküli autók fejlesztése Magyarországon címmel.

Az elkövetkezendő években a kutatás-fejlesztés, az innováció és az új technikai megoldások fogják meghatározni az autóipart, melyben Magyarország aktívan részt kíván venni. Az autóipari fejlesztések egyik legmeghatározóbb iránya a jövőben a vezetőnélküli autó lesz, az ezen a területen elért eredményeket tekintjük át a konferencia keretében az iparág legfontosabb magyarországi szereplőinek (Audi, Bosch, Continental, Festo, Knorr-Bremse, Mercedes, Thyssen Presta) részvételével.

A Magyar Kormány elkötelezett az ipar digitalizációja, az innováció vezérelt gyártási tevékenységek és a kutatás-fejlesztés támogatása, ösztönzése mellett, ezért e fontos eseményen Oettinger biztos mellett részt vesz és előadást tart Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

Az angol nyelven, magyar szinkrontolmácsolással zajló konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A tagvállalataink a részvételi szándékot 2016. május 10-ig a conferencehungary@ngm.gov.hu e-mail címen jelezhetik.

A tervezett program:
8.30-9.00: Regisztráció
9.00: Józsa János rektor üdvözlő beszéde
9.05: Orbán Viktor miniszterelnök megnyitó beszéde
9.20: Oettinger EU biztos előadása
9.45: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előadása
10.00-10.30: Kávészünet
10.30-12.30: Az autonóm vezetés fejlesztése
Előadások az Audi, Bosch, Continental, Festo, Knorr-Bremse, Mercedes, Thyssen Presta cégek vezetői részéről (előadók felkérés alatt)

12.30-12.45: Kávészünet

12.45-14.00: Smart City és Ipar 4.0
Előadások a Műszaki Egyetem, Prof. Dr. Lutz Heuser (Urban Software Institute vezetője), Prof. Dr. Günther Schuh (Fraunhofer Institute igazgató), NNG, Prof. Matolcsy Mátyás nemzetközi szakértő részéről

14.00: Ebéd – Állófogadás”

Forrás:
A jövő autói – Vezetőnélküli autók fejlesztése Magyarországon ; Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége; 2016. május