Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatikatörvények, határozatok

Építési engedély helyett készenlétbe helyezett napló

Szerző: 2016. június 19.One Comment

„E-naplóval teljesíthető az építési tevékenység bejelentése július 1-től. A lehetőséggel a legfeljebb 300 négyzetméteres házak építői élhetnek.

Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bejelentése az elektronikus építési napló készenlétbe helyezésével valósul meg – derül ki a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányrendeletből.

Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló kormányrendeletben meghatározottakon túl a készenlétbe helyezés további feltétele a bejelentés mellékleteként az építész tervező által az elektronikus építési naplóba feltöltött kivitelezési dokumentáció. Ennek tartalmaznia kell az aláírólapot tervjegyzékkel, helyszínrajzot, kitűzési helyszínrajzot, utcaképet, eltérő szintek alaprajzait, metszeteket, homlokzatokat, tartószerkezeti terveket, valamint az épület műszaki berendezéseinek rendszertervét.

A bejelentésről a telek fekvése szerinti általános építésügyi hatóság a készenlétbe helyezett e-naplóból értesül.

A rendelet 2016. július 1-jén lép hatályba.

Egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységnek a 300 négyzetméternél nem nagyobb épületek építése minősül.”

Forrás:
Építési engedély helyett készenlétbe helyezett napló; Híradó.hu/MTI; 2016. június 13.
A Kormány 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelete a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről; Magyar Közlöny; 2016. évi 84. szám; 2016. június 13.; 6346-6348. oldalak (pdf)