gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Nemzeti Adókonzultáció – 2016. szeptember 22-23.

Szerző: 2016. augusztus 13.augusztus 15th, 2016No Comments

„2016. szeptember 22-23-án rendezik az első olyan magyarországi adószakmai konferenciát, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kezdeményezésére a „Big4”, azaz a legjelentősebb könyvvizsgáló cégek közreműködésével jön létre.

Az egyedülálló konferencia nemcsak az adórendszerről ad átfogó képet, hanem kitekint a nemzetközi adóvilágra és a piaci szereplők szempontjait is elemzi, a közvetlen találkozás pedig remek lehetőséget teremt a jövő adópolitikai irányainak, adóztatási koncepciójának bemutatására, a célok ismertetésére. Mivel a szakmai program összeállításában a nagy könyvvizsgáló cégek is közreműködtek, az esemény nem pusztán a hivatal oldaláról közelíti meg a konzultáció témáját.

Vegyen részt az eseményen és megtudhatja, mire számíthat adózóként, vállalatvezetőként, tanácsadóként, könyvvizsgálóként, adószakértőként, vagy könyvelőként!

Bővebb információ és jelentkezés a konferencia weboldalán http://konferenciak.advalorem.hu/nemzeti-adokonzultacio-2016

——-

„…A NAV célja, hogy hatékonyabban, kevésbé bürokratikus, szolgáltató adóhatóságként működjön a jövőben, olyan hivatalként, amely segíti adóügyeik intézésében a vállalkozásokat és az állampolgárokat.

A NAV a párbeszédre nyitottan, az új szemlélet szellemében kezdeményezte ennek az egyedülálló konferenciának a megszervezését. A közvetlen találkozás lehetőséget ad a jövő adópolitikai irányainak, adóztatási koncepciójának bemutatására, a célok ismertetésére. A konferencia szakmai programjának összeállításában a nagy könyvvizsgáló cégek is közreműködtek, így az esemény nem pusztán a hivatal oldaláról közelíti meg a konzultáció témáját.

A NAV igyekszik hosszabb távra tervezhető adókörnyezetet teremteni Magyarországon, hiszen a kiszámíthatatlanság a vállalatok és befektetni szándékozó cégek számára komoly gátat szab az üzleti tervezésben.

A konferencia átfogó képet ad az adórendszerről, kitekintve a nemzetközi adóvilágra és nem utolsó sorban a piaci szereplők szempontjainak elemzésére is vállalkozik.

A konferencia résztvevői az első napon megismerhetik a nemzeti adókoncepció prioritásait, az adópolitika főbb irányvonalait és a befektetésösztönző célú új adószabályokat. A konferencia második napján részletesen bemutatjuk a NAV új elektronikus szolgáltatásait, és konzultációkat tartunk a várható változásokról az szja, a járulékok, az iparági különadók, a társasági adó, az áfa és a jövedéki adó területén…”

Forrás:
Nemzeti Adókonzultáció – 2016. szeptember 22-23.; Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV); 2016. július 19.
Nemzeti Adókonzultáció