Skip to main content
közigazgatás: magyar

Pest megye: sikeres konzultáció az állami rezsicsökkentésről

Szerző: 2016. augusztus 21.No Comments

„Augusztus 19-vel lezárul az állami rezsicsökkentésről rendezett lakossági konzultáció. Az állampolgárok egy hónap alatt több mint kétszáztizenötezer kérdőívet töltöttek ki papíron vagy elektronikus formában.

A július 11-én indult akció keretében a kormányhivatalokban és a járási hivatalok ügyfélszolgálatain lehetett kitölteni és leadni azt a három kérdőívet, amelyeken az állampolgárok véleményt alkothattak az állami eljárások egyszerűbbé tételéről, valamint a vállalkozói terhek és a magánszemélyeket sújtó díjak mérsékléséről.

A legnagyobb számban a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban érkeztek a válaszok, kiderült például, hogy a vállalkozók a cégeljárás költségeit sokallják. Gyakran szerepelt a kérdőíveken a telepengedélyezési eljárás költsége, valamint az egyéni vállalkozók nyilvántartásából kiállított hatósági bizonyítvány díja is, amelyeknek a lefaragását illetve eltörlését szeretnék kérni a válaszadók.

Magyarország keleti felében, ezen belül Bács- Kiskun, Békés és Szabolcs- Szatmár-Bereg megyékben töltötték ki a legtöbb kérdőívet, de Pest megyében is sokan nyilvánították ki az álláspontjukat.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a konzultáció befejezésének apropóján elmondta: „A kérdőívvel az volt a cél, hogy megismerjük az emberek véleményét. Pest megyében legtöbben az gépjármű üzemeltetéssel és az ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos eljárásokhoz szóltak hozzá. Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet a résztvevő állampolgárok felé, hogy megtiszteltek bennünket a véleményükkel. Ugyanígy köszönöm a kormányhivatal munkatársainak, hogy munkájukkal a nyári időszakban is odaadóan segítették a lakossági rezsicsökkentésről rendezett konzultációt.””

Forrás:
Sikeres konzultáció az állami rezsicsökkentésről; Pest Megyei Kormányhivatal; 2016. augusztus 19.