Skip to main content
közigazgatás: külföldönközigazgatási informatikaművelődés

Szlovákia: Rigó Konrád viszi a digitális ügyeket

Szerző: 2016. szeptember 26.No Comments

„Marek Maďarič kulturális miniszter Rigó Konrád államtitkárt jelölte a Közigazgatás digitalizálásáért és az egységes digitális piacáért felelős kormánytanács tagjának.

Ez a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes, Peter Pellegrini mellett tanácsadó testületként létrejövő csoport az állami szektor digitalizációját segíti. Hatáskörébe tartozik az e-government bevezetése, a digitális hálózatok és szolgáltatások növekedési és terjeszkedési feltételeinek javítása és az európai digitális gazdaság növelése. A tanács először csütörtökön ülésezett. Az első találkozás témája többek közt a közigazgatás digitalizációja volt.

„Örömömre szolgál, hogy a kulturális minisztériumot én képviselem ezen a területen. Maga a téma testhezálló, hiszen tíz évig vezettem egy digitális ügynökséget, részt vettem komplex informatikai projektek kivitelezésében, így a problematika nem új számomra. Az e-government mindenkit érint és mind a nyilvánosság, mind a sajtó részéről komoly érdeklődésnek örvend. Van mit csinálni ezen a területen” – nyilatkozta Rigó Konrád.

Rigó Konrádot a Híd jelölte a kulturális államtitkári posztra. A hivatalt egy hete foglalta el.”

Forrás:
Rigó Konrád viszi a digitális ügyeket; Új Szó Online; 2016. szeptember 22.