közigazgatás: magyar

Békés Megyei Kormányhivatal: átvette hivatalát az új főigazgató

Szerző: 2017. február 19.No Comments

„Szerdán kezdte meg munkáját a Békés Megyei Kormányhivatal új főigazgatója, Dr. Takács Árpád. Az új hivatalvezető egyik legfontosabb célja, hogy egységes és gyors ügyintézést tudjon biztosítani a megye minden lakosa számára.

Ahogy már arról korábban beszámoltunk, Dr. Takács Árpádot nevezte ki február 15. hatállyal a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatójává Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerdán délelőtt fejeződött be a megyei kormányhivatal átadás-átvétele, mellyel megkezdte munkáját az új főigazgató.

–Békés megyéből indultam, majd haza jöttem. Ebben az egészben ez a legjobb, hogy haza jöttem. Mégpedig olyan feladatra vállalkoztam, amely nagyon komoly kihívás, mind a szakmai életem során, mind pedig egyébként vezetői, emberi és mindenféle jellemzői alapján. – mondta el Takács Árpád.

A főigazgató kinevezése első napján az idén január 1-től hatályba lépett szervezeti átalakításokról tájékoztatott. Magyarország Kormánya ugyanis a közigazgatás hatékonyságának növelése érdekében átalakította az államigazgatási szervezetrendszerét. Ezzel a megyei kormányhivatalon belül is 7 szakmai főosztály jött létre.

–Az első és legfontosabb, hogy az új szervezeti rendnek megfelelően integráljuk azokat az új feladatokat, és szervezeti elemeket, amelyek január 1-től kerületek a kormányhivatalhoz, illetve megerősítsük a járási hivataloknak azt a tevékenységét, amelyet a jogszabályok a hatáskörök újra osztásával rájuk bízott. Ez talán az egyik legfontosabb feladat. Másrészt pedig fel kell készülnünk a jövő évtől bevezetendő új közigazgatási rendtartással kapcsolatos jogszabályi háttérre. – hangsúlyozta Takács Árpád.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egykori főigazgató-helyettese kiemelte, hogy az olyan nyitott hatóság híve, amely konstruktívan együtt tud működni a lakossággal.”

Forrás:
Átvette hivatalát az új főigazgató; Zámbori Eszter; Békéscsabai Médiacentrum; 2017. február 15.