Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyarművelődés

A Digitális Oktatási Stratégia a teljes oktatási rendszert hivatott felkészíteni a digitális világra, amelyben érdekessé és izgalmassá válik majd az oktatás – mondta Deutsch Tamás

Szerző: 2017. június 10.No Comments

„Az InternetKonban megfogalmazottakat valóra váltó Digitális Jólét Program keretében elkészültek a következő évek digitális fejlesztési irányait meghatározó stratégiák, köztük az egyik fő pillért jelentő Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája is, mely a teljes oktatási rendszert hivatott felkészíteni a digitális világra – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a csúcstechnikával felszerelt Smart School tanterem átadásán az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában.

Megjegyezte a köznevelés feladata, hogy ne csak az részesülhessen a digitális javaiból, akinek a családi háttere ezt lehetővé teszi, hanem minden tanulónak lehetősége legyen arra, hogy elsajátíthassa a jövő technológiáit, nemcsak az informatikát, hanem a robotikát, a kiterjesztett valóságot, vagy a 3d nyomtatást.

Meggyőződésünk, hogy az oktatási rendszer digitális átalakítása a digitális világra való sikeres felkészülés legfontosabb eleme: a digitális oktatásnak nincs alternatívája, hiszen csak így tudjuk felkészíteni gyermekeinket a 21. század munkaerőpiaci kihívásaira – tette hozzá.[DJP]”

—-

„A teljes magyar oktatási rendszer digitális átalakítása megtörténik a következő 3 évben: 2020-ra minden hazai iskolában lesznek okostantermek a szükséges eszközparkkal együtt – emelte ki Deutsch Tamás. A miniszterelnöki biztos erről csütörtökön az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában beszélt, ahol Hoffmann Tamás polgármesterrel közösen adta át a XI. kerület hetedik okostantermét.

A következő három évben minden magyar iskola a közneveléstől a szakképzésen és egyetemeken keresztül a felnőttoktatásig a digitális oktatási és pedagógiai módszerek és lehetőségek helyszínévé válik – közölte Deutsch Tamás. A Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos kijelentette: az ehhez szükséges fejlesztések már megindultak.

2020-ra minden magyar iskolában elérhető lesz a szupergyors internet, és a wifihálózat országos fejlesztésével minden tanteremben elérhetővé is válik majd.
Az internet használatához szükséges eszközök és tananyagok beszerzésére is sor fog kerülni – mondta a politikus. Minden pedagógus ingyenes lehetőséget fog kapni arra, hogy ezen kompetenciáit fejlessze. Mindennek eredményeképpen teljesen át fog alakulni az oktatási rendszer, érdekessé és izgalmassá válik majd így az oktatás – fogalmazott Deutsch Tamás.

Az átadón Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere elmondta, az önkormányzat célja, hogy a kerület oktatási intézményeiben minél magasabb színvonalon folyjon a munka, és minél jobb körülmények között tanulhassanak a diákok. E cél elérésére az önkormányzat jelentős forrásokat fordít – mondta, majd hozzátette: a pedagógusoknak pedig az a feladata, hogy ezekkel az eszközökkel izgalmasabbá és érdekesebbé tegyék a tanórákat.

A főváros XI. kerületének legújabb, immáron hetedik okostanteremének átadásán környezetvédelemről szóló tanórán a pedagógus és a diákok azt demonstrálták hogy milyen lehetőségeket rejtenek az új digitális eszközök, melyek segítségével azt mutatták be, hogy miként tudnak hozzájárulni akár ők is a fenntartható fejlődéshez.[OrientPress]”

Forrás:
Smart School tanteremet adtak át Újbudán; Digitális Jólét Program, Miniszterelnöki Kabinetiroda; 2017. június 8.
2020-ra digitális lesz a magyar oktatási rendszer; OrientPress.hu; 2017. június 8.