közigazgatás: magyar

Átadták a Békési Járási Hivatal új épületét

Szerző: 2017. június 11.No Comments

„Modern, kulturált körülmények között intézhetik ügyeiket mostantól a békésiek, átadták ugyanis a Békési Járási Hivatal új épületét. A területi közigazgatásért felelős államtitkár azt mondta: legalább ennyire fontos az is, hogy a megújult épület pozitívan hat az ott dolgozókra és a munkájukra.

A kormányhivatali rendszerben eddig 114, jövőre az év első feléig pedig több mint 250 épületet újítanak fel – emelte ki Dr. Kovács Zoltán. Az államtitkár hozzátette: közel 350 épület újul meg ebben a kormányzati ciklusban, ezek közül az egyik a Békési Járási Hivatal épülete, melyet 250 milliós forrásból korszerűsítettek.

– Az a kormányzati cél, hogy mind hazai forrásból, mind uniós forrásból lehetőség szerint egy helyre kerüljenek a különböző épületekben lévő főosztályaink. Ez részben irányítás szempontjából fontos, részben az energiamegtakarítás végett, de ami a legfontosabb, hogy az ügyfelek egy helyen végezhessék ügyeiket – hangsúlyozta Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

– Azt a szándékot szimbolizálja, és testesíti meg a felújított épület átadása, amit a kormány kitűzött maga elé munkájának megkezdésekor, vagyis azt, hogy egy szolgáltató államot épít. Ez az állampolgáraiért van és lehetőség szerint kiszolgálja azokat az igényeket, amelyeket a lakosság támaszt az állammal szemben – emelte ki Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A Békési Járási Hivatal székhelyének kialakítása két ütemben zajlott. Még 2015. decemberében átadták a kormányablakot, másfél évvel később pedig az épület teljes egészében megújult.

– Az emeleten a hatósági és gyámügyi osztályt, valamint a törzshivatalt, a tetőtérben pedig a földhivatali osztályt, valamint egy 45 fő befogadására alkalmas tárgyalót is kialakítottak – mondta el Hidi József, a Békési Járási Hivatal megbízott hivatalvezetője.

Mint elhangzott: 1500 féle ügyet lehet elindítani a kormányablakokban, amelyek nagy részét helyben intézik, ezért is szükséges, hogy a különböző hivatali osztályok egy székházban legyenek.
– Itt működik a járási hivatal, a kormányablak, itt kap majd helyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy állomása. De tartunk itt gazdafórumokat, a védelmi igazgatás tevékenységét is itt támogatjuk. Nagyon fontos az, hogy megfelelő infrastruktúrával, fejlettséggel rendelkezzen a hivatal, hiszen az ügyfelek ezt igénylik, a kollégáknak pedig biztosítani kell a munkájához a kiváló munkakörülményeket – mondta el Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A megnyitón elhangzott: a kormány fontos célkitűzése a középszintű közigazgatás átszervezése, gyors, hatékony, és ügyfélbarát közigazgatás kiépítése.”

Forrás:
Átadták a Békési Járási Hivatal új épületét; Zámbori Eszter; Békés megyei Hírportál; 2017. június 10.