Skip to main content
közigazgatási informatika

A kétmilliomodik eSzemélyi

Szerző: 2017. július 8.No Comments

„Kilenc hónap alatt duplázódott meg az elektronikus személyazonosító igazolványt használó állampolgárok száma: 2017. július 6-án a fővárosban vette át a kétmilliomodik eSzemélyi igazolványt egy 40 éves budapesti hölgy.
Az eSzemélyi igazolvány a legszigorúbb adatbiztonsági feltételeknek is megfelel, tároló eleme biztonságát, valamint az adatok jogosulatlan felhasználástól való védelmét az okmányhoz tartozó PIN kódok biztosítják. Számos funkciója között talán a leghasznosabbak azok, amelyek segítségével egyszerűsödik, gyorsul az állampolgárok hivatalos ügyeinek intézése. A kártyával elektronikus aláírás is készíthető, elektronikus úti okmányként is használható. Az új típusú személyigazolvány a közeljövőben az egészségügyi ellátásban és az adóügyintézésben is jelen lesz: chipje a TAJ-kártya és az adóigazolvány információit is tartalmazhatja.

A www.eszemelyi.hu weboldalon naprakész információk találhatóak az okmányról és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokról. A felmerülő kérdésekre a 1818-as ingyen hívható telefonszámon felkészült ügyintézők válaszolnak a nap 24 órájában.”

Forrás:
A kétmilliomodik eSzemélyi; Belügyminisztérium; 2017. július 6.