Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

A kormány 250 millió forinttal támogatja az önkormányzati adatszolgáltatás javítását

Szerző: 2017. augusztus 5.No Comments

„Napjainkban a pontos és megfelelő színvonalú államháztartási adatszolgáltatás kiemelt fontossággal bír. A kormány célja, hogy még hatékonyabbá válhasson a közpénzügyi tervezés és ellenőrzés rendszere. Ennek elősegítése érdekében a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül 118 települési önkormányzat.
A nemzetgazdasági miniszter – a belügyminiszterrel egyetértésben – január 31-én az elmúlt évekhez hasonlóan ismét pályázatot hirdetett az önkormányzati adatszolgáltatások minőségének javítását célozva. A két komponensből álló felhívást idén is hatalmas érdeklődés övezte, ami jelzi a kezdeményezés fontosságát.

Az „Önkormányzati pénzügyi-gazdálkodási feladatok kiegészítő támogatására” 200 millió forintot különített el a költségvetés, mely egyfajta mentori rendszerben, a jó gyakorlatok megosztására épül az egyes települések között. Az idei pályázaton 19 önkormányzat nyert vissza nem térítendő támogatást, ezek 32 másik önkormányzat és 56 intézmény adatszolgáltatásának határidőben és megfelelő minőségben történő teljesítésében fognak közreműködni. A támogatás felhasználásának határideje 2018. december 31. A „Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására” 50 millió forintos keretösszeg állt rendelkezésre. Ennek alapvető célja, hogy a jelenleg is példaértékű adatszolgáltatást nyújtó önkormányzatokat jutalmazza. Egy szakmai teszt eredménye alapján a pályázati felhívásra jelentkezett 291 önkormányzat közül 99 részesülhet vissza nem térítendő támogatásban, amely 2017. december 31-ig használható fel.

A kedvezményezett önkormányzatok listája ITT érhető el.

Forrás:
A kormány 250 millió forinttal támogatja az önkormányzati adatszolgáltatás javítását; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2017. augusztus 4.
Kapcsolódó anyagok
Támogatottak – az önkormányzat pénzügyi gazdálkodási feladatok kiegészítő támogatása Pdf – 72,2 KB
Támogatottak – jó adatszolgáltatók támogatása Pdf – 78,55 KB