közigazgatás: külföldönközigazgatás: magyar

A Magyar Fejlesztési Központ akkreditált képzése megkönnyíti a hozzáférést a közvetlen európai uniós forrásokhoz a határainkon túl élő magyar vállalkozók számára

Szerző: 2017. november 19.No Comments

„Megkezdődött a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) a közelmúltban akkreditált, „D” kategóriájú képzésének első sorozata. A képzést – amelynek célja, hogy naprakész szaktudást nyújtson a közvetlen támogatású európai uniós programok rendszeréről – az MKF a Magyar Országgyűlés Hunineu Alapítványával közös szervezésben első alkalommal határon túli fiatal vállalkozók számára tartja meg.
Az európai uniós források rendszerébe bevezető, október óta akkreditációval rendelkező, háromnapos képzés első napját Kiss Antal miniszteri biztos (NFM), ügyvezető igazgató (MFK) és az erdélyi fiatal vállalkozók szövetsége, a YEAT (Young Entrepreneurs Association from Transylvania) képviseletében Czine Zsolt Attila nyitotta meg 2017. november 13-án.

Kiss Antal miniszteri biztos megnyitójában úgy fogalmazott, hogy a fiatal erdélyi vállalkozók számára a közvetlen támogatású közösségi források rendszerének biztos ismerete kulcsfontosságú lesz, hiszen a 2020 utáni időszakban várhatóan átalakul operatív programok felépítése. A közvetlen források nyújtotta keretek azonban továbbra is lehetőséget biztosítanak arra, hogy a tagországok felkészült szakemberei sikerrel pályázzanak, és a lehető legtöbb támogatást nyerjék el projektjeihez.

A megnyitó napja a tapasztalat és a fiatalos lendület találkozását hozta: Kiss Antal és Czine Zsolt Attila együttműködési keretszerződést írt alá, amely szerint az MFK vállalja, hogy továbbra is segíti a fiatal magyar vállalkozókat határon innen és túl a közvetlen támogatású uniós források elnyerésében. Ennek egyik formája az akkreditált szakképzés, amely során olyan tudáshoz jutnak a határainkon túl élő magyar vállalkozók, amelyet kizárólag az MFK tanfolyamán sajátíthatnak el.”

Forrás:
A Magyar Fejlesztési Központ akkreditált képzése megkönnyíti a hozzáférést a közvetlen európai uniós forrásokhoz; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2017. november 14.