közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Átadták Bács-Kiskun megye első kormányablak buszát

Szerző: 2018. április 7.No Comments

„Átadták Bács-Kiskun megye első kormányablak buszát ma délután a Deák Ferenc téren. Az új busszal lehetőség nyílik arra, hogy a kormányablak szolgáltatásait szinte házhoz vigyék az állampolgárokhoz.

A rámpa használatával mozgássérültek is igénybe vehetik majd a vadonatúj kormányablak busz szolgáltatásait szerte a megyében. A mozgó kormányablak olyan helyszínekre tudja eljuttatni egy okmányiroda szolgáltatásait, ahol eddig nem voltak megfelelő technikai lehetőségek. Az új busz dr. Salacz László és dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselők támogatásával készülhetett el.

– A közigazgatást minél közelebb kell vinni az emberekhez. Ehhez a mai hagyományhoz a kormányhivatali dolgozóknak, a mai kormánymegbízottaknak, a mai képviselőknek is hűnek kell lenni – mondta dr. Salacz László.

Dr. Zombor Gábor elmondta, az egész közigazgatás nagy változásokon ment át, ügyfélbarát és korszerű lett, és most már szinte minden ügy egy helyen kezelhető.

Az új járművet kecskeméti vállalkozó készítette el, a kormányablak munkatársai pedig beszerelték a számítógépeket, így egyszerre két személy is intézheti ügyeit a buszban.

– Minden olyan ügyet, amit a Rákóczi úton vagy a Deák Ferenc téren el tudnak intézni a kollégák, ezt akárhol, bármelyik településen, Bács-Kiskun megyében vagy akár egy rendezvényen, nagyobb cégnél vagy akár a megyei kórháznál is el tudjuk intézni. Ez ennek a járműnek az előnye – mondta Kovács Ernő, kormánymegbízott.

A rendszer képes rákapcsolódni a kormányablak központi adatbázisára. A mobilizált ügyfélszolgálat teljes működtetéséhez csak áramforrás és internet csatlakozás szükséges.”

Forrás:
Átadták Bács-Kiskun megye első kormányablak buszát ma ; Kecskeméti Lapok; 2018. április 5.