Skip to main content
közigazgatás: magyar

Tarlós István az új kormánnyal való együttműködésről

Szerző: 2018. május 13.No Comments

„Tarlós István szerint az új kormánnyal való együttműködés az eddiginél várhatóan sokkal szorosabb, operatívabb, és a fővárosnak sokkal kedvezőbb lesz. A főpolgármester erről kérdésre válaszolva beszélt pénteken az MTI szerint.

Tarlós István sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek a kormányban végrehajtott személyi változtatásai rendkívül előnyösek és kedvezőek a fővárosnak és a főpolgármesternek – így utalt finoman arra, hogy az előző ciklusokban többször is konfliktusba került az előző csúcsminiszterrel, Lázár Jánossal. Viszont a Miniszterelnökséget a jövőben Gulyás Gergely viheti.

Az állami, nem önkormányzati hatáskörbe tartozó fejlesztéseket a Miniszterelnökséget vezető miniszter a főpolgármesterrel együttműködve fogja előkészíteni és lebonyolítani – közölte Tarlós István. Szerinte nemhogy az önállósága nem csorbul a fővárosnak, hanem sokkal jobban be lesz vonva a döntésekbe, az állami beruházások megvalósításán is a fővárossal együttműködve dolgoznak majd.

Tarlós István megjegyezte, mind Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszteri poszt várományosával, mind Kocsis Mátéval, a Fidesz új frakcióvezetőjével, valamint Fürjes Balázs leendő államtitkárral eddig is kiváló volt a főváros munkakapcsolata…[Napi.hu]”

„A miniszterelnök által a kormányban végrehajtott személyi változások a főváros és a főpolgármester szempontjából rendkívül előnyösek – mondta el a Magyar Idők kérdésére Tarlós István. A főpolgármester a Budapestinfón úgy fogalmazott: az együttműködés az eddigieknél sokkal szorosabb és operatívabb lesz. – Az állami, nem önkormányzati hatáskörbe tartozó fejlesztéseket a Miniszterelnökséget vezető miniszter a főpolgármesterrel együttműködve fogja előkészíteni és lebonyolítani – közölte Tarlós István, aki azt hangsúlyozta: a híresztelésekkel szemben a főváros önállósága nem csorbul. Szintén kérdésre válaszolva közölte: ha nem marad a közvetlen főpolgármester-választás jövőre, biztosan nem vállalja a jelöltséget.

– Jó hangulatú egyeztetések folynak a miniszterelnökkel és a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszterrel, nem lenne korrekt, ha most visszavonhatatlan, végleges választ adnék – mondta…[Magyar Idők]”

Forrás:
Tarlós fontos fejlesztéseket jelentett be; Szabó Dániel; Napi.hu; 2018. május 11.
Budapest szempontjából is előnyös az új kabinet; Baranyai Gábor; Magyar Idők; 2018. május 12.