Skip to main content
egészségügyközigazgatás: magyartörvények, határozatok

A Miniszterelnökséghez kerül az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrum beruházásának felügyelete

Szerző: 2018. július 8.No Comments

„A megvalósítást végző társaság tulajdonosi jogát Kásler Miklós helyett Gulyás Gergely gyakorolja.

Áprilisban hozták létre az Egészséges Budapest Program keretében kialakítandó, a „szuperkórházat” magában foglaló Dél-budai Centrum megvalósítását végző állami tulajdonú, zártkörűen működő részvénytársaságot a 1238/2018. (IV. 25.) kormányhatározattal. Ebben még az állt, hogy a tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlója az emberi erőforrások minisztere. A most szerdán megjelent Magyar Közlöny szerint azonban módosult a tulajdonosi jogokat gyakorló személy, mert ezentúl a Miniszterelnökséget vezető miniszter, jelenleg Gulyás Gergely veszi át ezt a feladatot Kásler Miklós minisztertől az 1298/2018. (VII. 4.) kormányhatározat szerint.”

Forrás:
EBP: Elkerül az EMMI-től a Dél-Budai Centrum; Weborvos.hu; 2018. július 5.
298/2018. (VII. 4.) Korm. határozat az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrum beruházást megvalósító, állami tulajdonú, zártkörűen működő részvénytársaságban fennálló részesedés tekintetében a tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlásáról; Nemzeti Jogszabálytár
A Kormány 1298/2018. (VII. 4.) Korm. határozata az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrum beruházást megvalósító, állami tulajdonú, zártkörűen működő részvénytársaságban fennálló részesedés tekintetében a tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlásáról; Magyar Közlöny; 2018. évi 105. szám; 2018. július 4.; 9103. oldal (PDF)