Skip to main content
hírközlésinformatikaInternetközigazgatás: magyarközigazgatási informatikatávközlés

Magyarország hálózati és információs rendszerek biztonságára vonatkozó Stratégiája

Szerző: 2019. január 13.No Comments

„…A hálózati és információs rendszerek biztonságára vonatkozó Stratégia (a továbbiakban: Stratégia) Magyarországra terjed ki, célja a szabad, biztonságos és innovatív kibertér megteremtése, Magyarország versenyképességének növelése, az innovációk, az új technológiai megoldások biztonságos módon történő bevezetése, illetve adaptálása a digitalizálódott államigazgatási, kormányzati és gazdasági területeken, a biztonságosabb elektronikus közigazgatási rendszer létrehozása, illetve az állami szolgáltatások innovatív fejlesztése, valamint a kiberbiztonság, a tudatosság növelése, a felkészültség szintjének emelése a társadalom minden területén.
A Stratégia a kormányzati stratégiai irányításról szóló 38/2012. (III. 12.) Korm. rendelet stratégiaalkotásra irányadó rendelkezései alapján szakpolitikai stratégiának minősül…”

Forrás:
Magyarország hálózati és információs rendszerek biztonságára vonatkozó Stratégiája; Belügyminisztérium, 2019. január 7. (PDF)
Lásd még:
1838/2018. (XII. 28.) Korm. határozat Magyarország hálózati és információs rendszerek biztonságára vonatkozó Stratégiájáról; eGov Hírlevél