Skip to main content
gazdaságszakirodalomtársadalom

Meghívó Mike Károly Szelíd kapitalizmus c. könyvkéziratának műhelyvitájára

Szerző: 2019. május 6.No Comments

„Szeretettel meghívjuk Mike Károly, a HÉTFA tudományos főmunkatársának Szelíd kapitalizmus – A szabad együttműködés rendje című, készülő kötetének megjelenés előtti tudományos műhelyvitájára. A kézirat ide kattintva olvasható.

„Hogyan működik az a gazdasági rend, amelyet „piacgazdaságnak” vagy „kapitalizmusnak” szokás nevezni? Mik a lényegi mechanizmusai? Hogyan állnak össze ezek a mechanizmusok káosz helyett renddé? Miben áll a rendszer sikere vagy a kudarca? E könyv célja, hogy friss szemlélettel próbáljon meg válaszolni a közgazdaságtannak ezekre az alapkérdéseire. Amellett érvel, hogy a piacgazdaság megkülönböztető jegyei nem az önérdekkövetés és a verseny, hanem a (szigorú) kölcsönösség és a csere formáját öltő együttműködés. Ebből a „csereközpontú” nézőpontból vizsgálja meg a magyar piacgazdaságot, pontosabban annak egy igen fontos szeletét: a kis- és közepes vállalkozások világát.”

Felkért hozzászólók: Szalai Ákos és Szepesi Balázs

A műhelyvita időpontja: május 14. 16.00-18.00

Helyszíne: HÉTFA Kutatóintézet könyvtárszoba (1051 Budapest, Október 6. u. 19. IV. em./ 2.)

A terem befogadóképessége korlátozott, ezért a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, a safferzsuzsanna@hetfa.hu emailcímen jelezze, május 7-ig.”

Forrás:
Meghívó Mike Károly Szelíd kapitalizmus c. könyvkéziratának műhelyvitájára; HÉTFA Kutatóintézet; 2019. április 30.