Skip to main content
egészségügyközigazgatás: magyar

A kórházi adósságok kifizetése adott esetben személyi következmények érvényesítése után várható

Szerző: 2019. október 14.No Comments

„…A kórházak adósságával kapcsolatos kérdésre válaszolva a miniszter kijelentette: az adósság kifizetése alapos vizsgálat, adott esetben személyi következmények érvényesítése után várható. Az a cél, hogy ez legyen az utolsó év, amikor ilyen helyzet előáll – tette hozzá Gulyás Gergely, aki szerint az adósság okainak feltárása után az intézményvezetői felelősséget is kell majd érvényesíteni.”

Forrás:
Miniszterelnökség; 2019. október 10.
Lásd még: „…néhány gazdasági kérdésre is válaszolnia kellett Gulyás Gergelynek. „A kórházi adósság helyzetével ez lehet az utolsó év, amikor előáll, hogy utólag kellett pótolni a kasszát. Az adósság felelősét minden esetben meg kell találni, ha az az intézményvezető, akkor vezetőváltásra van szükség. Strukturális hibák is lehetnek” – mondta a a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Napi.hu is megírta, hogy augusztusban mintegy 6 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak lejárt adóssága, ezzel a nyolcadik hónap végére átlépte az 53 milliárd forintot – derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataiból. Az idei, havi átlagban 5 milliárd körüli adóssággyarapodás rekordmértékű. Durván romlott a fizetési hajlandóság, az 53 milliárdos adósság felét már több mint két hónapja ki kellett volna fizetni a beszállítóknak…”
Napi.hu; 2019. október 10.