Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyartechnikatudomány

Területi Innovációs Platformok országos programsorozat

Szerző: 2019. október 26.No Comments

„A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával indítja útjára a Területi Innovációs Platformokat (TIP) bemutató országos programsorozatát.

Az eseménysorozat célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.

A megújuló hazai innovációs ökoszisztéma jövőbeli teljesítménye és versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a szereplők – szakpolitikusok, felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások és szakmai szervezetek – kapcsolatai helyi szinten is megerősödjenek, az intelligens szakosodási stratégia mentén fokozva egy-egy térség innovációs képességét. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ezért – az egyetemi központokra építve és a térségi innovációs környezet meghatározó szereplőinek legfőbb erősségeire koncentrálva – olyan új találkozási pontokat kíván létrehozni a Területi Innovációs Platformok programsorozat keretében, amely új szemlélettel segíti elő az információáramlást, a tudástranszfert, valamint az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést. A rendezvénysorozat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai szerepvállalásával valósul meg.

A novemberben induló országos programsorozat a szereplők együttműködése érdekében egy-egy térség legfontosabb innovációs szereplőit – egyetemeket, kutatóintézeteket, nagyvállalatokat, kkv-kat, startupokat, klasztereket, inkubátorokat, akcelerátorokat, üzleti angyalokat, országos kamarai hálózatokat – kívánja megszólítani a lehető legszélesebb körben.

Várjuk Önt is rendezvényeinken!

HELYSZÍNEK, IDŐPONTOK

2019. november 12. (kedd)
Miskolc
Miskolci Egyetem, Tudásvagyon Hasznosítás Igazgatóság, C/2 épület, VI. hajó XXXIV. előadó,
3515 Miskolc, Egyetemváros
Regisztráció és program

2019. november 13. (szerda)
Debrecen
Debreceni Egyetem, Fő épület, Dísz udvar
4032 Debrecen Egyetem tér 1.
Regisztráció és program

2019. november 19. (kedd)
Győr
Széchenyi István Egyetem, Menedzsment Campus
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Regisztráció és program

2019. november 22. (péntek)
Pécs
Pécsi Tudományegyetem, Dr. Halasy-Nagy József Aula
7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Regisztráció és program

2019. november 26. (kedd)
Szeged
Szegedi Tudományegyetem, Rektori épület, Díszterem 2. emelet
6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Regisztráció és program

2019. november 28. (csütörtök)
Budapest”

Forrás:
Területi Innovációs Platformok országos programsorozat; Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; 2019. október 24.