Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Már Veszprémben is utazhatunk közlekedési mobiljeggyel

Szerző: 2020. április 20.No Comments

„A Volánbusz és további négy nagyváros után Veszprém Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésében is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes közlekedési mobiljegy megoldás.

Budapest, Kecskemét, Miskolc, Tatabánya, és a Volánbusz csatlakozását követve a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. (V-Busz) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) megállapodást kötött Veszprém Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésének modernizációja keretében megvalósuló közlekedési mobiljegy bevezetéséről.

A két társaság megállapodása alapján 2020. április 17-től első körben az applikációban történő jegyvásárlás és applikáción keresztüli mobiljegy használat elérhető a veszprémi utazóközönség számára a V-Busz valamennyi járatán.

Az applikációban megvásárolt veszprémi jegyeket nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával.

A közlekedési mobiljegy applikációban elővásárolhatóvá válik a veszprémi helyi teljes árú, egy utazásra érvényes mobiljegy, amelyet az utas felszálláskor a járművek második, harmadik, illetve negyedik ajtóihoz kihelyezett QR-kód beolvasásával tud érvényesíteni felszállás előtt.

A közlekedési mobiljegy applikációban elérhető mobiljegy a V-Busz Kft. összes menetrend szerinti járatán érvényesíthető és használható.
A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár pár perccel közvetlenül a járat indulása előtt is.

A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, vagy az OTP Simple alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát.

A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni.

A közlekedési mobiljeggyel kapcsolatos információk, és az alkalmazások linkjei elérhetőek a V-Busz Kft. honlapján a https://vbusz.hu/mobiljegy oldalon és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.”

Forrás:
Közlekedési Mobiljegy bevezetése; V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.; 2020. április 17.