Skip to main content
közigazgatási informatikatörténelem

10 éves az eGov Hírlevél!

Szerző: 2020. június 29.No Comments

Kedves olvasóink!

10 évvel ezelőtt, 2010 nyarán jelent meg az eGov Hírlevél első száma, még próbaszámként:
1. szám, június 26-30.

Kleinheincz Gábor, az eGov Tanácsadó Kft. ügyvezetője határozta el, hogy szükség lenne egy olyan webhelyre és időszaki kiadványra (hírlevélre) amely az elektronikus kormányzat és a kapcsolódó területek szakembereit orientálja, összesíti számukra az aktuális történéseket, a területet meghatározó folyamatok friss fejleményeit.
Alapvető követelményként fogalmazódott meg a józan, kritikus szemlélet és a széleskörű tájékoztatás igénye. Így született meg az eGov Hírlevél 2010 nyarán. Az volt a feladatunk kezdetektől fogva, hogy értéket hozzunk létre a szakmai közösség számára, segítsük a munkájában.
2020 nyarán, 10 év elmúltával, több mint 500 megjelent szám, több mint 12500 megjelent webes bejegyzés, 1432 feliratkozott olvasó és a webhelyet használók tízezrei tanúsítják a végzett munkát.
Az eGov Hírlevél első éveiben (2010-2014) Csomán Gábor volt a projektünk vezetője. Számos részletre kiterjedő figyelme, szervezőkészsége nagyban hozzájárult a Hírlevél fejlődéséhez.

Előretekintve azt mondhatom, hogy ma már talán kicsit másképp fogalmazzuk meg a szakmai területünket. Digitális kormányzatról, digitális átalakulásról (DX) beszélünk, az egyre jobban körvonalazódó digitális társadalom és gazdaság problémái izgatnak minket, persze nem elfeledkezve a közigazgatás világáról sem. De a lényeg ugyanaz marad: minőségi munkával segíteni az olvasót.

Köszönöm a figyelmüket!

Nyáry Mihály
szerkesztő
eGov Hírlevél