Skip to main content
energiafenntartható fejlődéskörnyezetvédelemközigazgatás: magyartechnika

Közel 3 millió forintba került a vásárhelyi okos zebra

Szerző: 2020. augusztus 17.No Comments

„Okos zebrát avattak szerdán Hódmezővásárhelyen a város egyik legforgalmasabb gyalogos átkelőhelyén, a Tóalj utca – Szentkirályi utca kereszteződésében.

– A város első okos zebrája összesen 2 millió 794 ezer forintból készült el. Ennek felét a Generáli Biztosítótól kaptuk, a másik felét önkormányzatunk vállalta önrészként – mondta az avatóünnepségen Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Megemlítette, a környékben több oktatási-nevelési intézmény is található, ahová közel 2000 gyermek jár.

– Országosan évente mintegy ezer gázolás történik a gyalogos átkelőhelyeken, vagyis naponta 3. Nálunk szerencsére idén még nem történt ilyen baleset.

A polgármester kiemelte, az okossá alakított zebrán napi 6330 jármű halad át, ebből 304 teherautó és 246 autóbusz. Reményét fejezi ki, hogy ez a fejlesztés a vásárhelyi emberek életét védi.

Beszélt arról is, hogy idén közel 5 millió forintból 3 további hagyományos zebrát is létesítettek a városban, amit 1 éves tervezés előzött meg.

Hudacsek Csilla, a Generali Biztosító Zrt. Kelet-Magyarországi régiójának értékesítési igazgatója az átadón elmondta, 1995-ben hozták létre a Generali a Biztonságért Alapítványt. Kiemelt területük a közlekedésbiztonság is. Eddig 30 okos zebra létesítését támogatták.
A vásárhelyi intelligens zebrának kamera jelzi, hogy gyalogos közelít az átkelőhöz, abban a pillanatban felvillannak a csíkok mellé beépített erős fényű led-lámpák.”

Forrás:
Közel 3 millió forintba került a vásárhelyi okos zebra; DÉLMAGYAR.hu; 2020. augusztus 12.