gazdaságinformatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Elindulhat az új online számlázási rendszer (Online Számla 3.0 ) fejlesztése

Szerző: 2020. október 4.No Comments

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette az Online Számla 3.0 rendszer dokumentációját, amely alapján a számlázószoftverek fejlesztői megkezdhetik a fejlesztést az új adatszolgáltatási verzióhoz – közölte az adóhatóság az pénteken.

Mint írták, az Online Számla 3.0-ás verziója egyrészt megfelel a 2021-es adatszolgáltatással kapcsolatos jogszabályi változásoknak, másrészt az adózók számára új lehetőségeket és szolgáltatásokat tartalmaz. Az új verzió egyik előnye, hogy az adatszolgáltatás egyben elektronikus számlának minősülhet.
Az adatszolgáltatási rendszer az új verzióval erőteljesebben támogatja a vevői számlafeldolgozás informatikai folyamatait is. Az Online Számla rendszer ezzel új távlatokat nyit a cégek digitalizációjában és az egyszerűbb adminisztrációban – közölte a NAV.

A most publikált dokumentáció és a korábban közzétett sémaállományok alapján a szoftverfejlesztők elkezdhetik a fejlesztési munkálatokat, amit a NAV továbbra is támogat a GitHub fórumon keresztül, ahol a felmerült fejlesztői kérdésekre gyors válaszokkal szolgál a közlemény szerint.”

Forrás:
Elindulhat az új online számlázási rendszer fejlesztése; Világgazdaság/MTI; 2020.október 2.
Lásd még:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal; Github (NAV Repozitóriumok)
(Az, hogy a NAV megjelent a Github-on, önmagában is nagyon nagy előrelépés a korszerű digitális kormányzati fejlesztések terén! Szerk.)