Skip to main content
informatikaközigazgatás: külföldönközigazgatási informatikaszervezet

Sokba kerül Hamburgnak a Windows 7-hez való ragaszkodás

Szerző: 2020. november 1.No Comments

„A helyi rendőrség nagyon nem akar megszabadulni az operációs rendszertől.

A Windows 7 hivatalos terméktámogatása 2020. január 14-én járt le, a Microsoft azóta nem ad ki frissítéseket az operációs rendszerhez. Mindez azonban nem zavarja a hamburgi rendőrséget, amely ragaszkodik a bevált számítógépeihez és ezért hajlandó volt a további terméktámogatásért 526 000 eurót fizetni a redmondi óriáscégnek.

Mint kiderült, jelenleg a hamburgi rendőrség összesen 8082 számítógépén fut még a Windows 7 és ugyanez mondható el más helyi hivatalok 1041 számítógépéről is. A Windows 10-re való átváltást a város már 2016-ban elkezdte, de a folyamatot a mai napig nem sikerült teljesen lezárni. A Német Adófizetők Szövetsége élesen bírálta a gyakorlatot, mondván az komoly összegbe került az állampolgárok számára és a politikai döntéshozók, a városi hivatalok és a közigazgatás nyolc esztendőn át gyakorlatilag átaludta a problémát.

Hamburg mellett Berlinben is hasonló a helyzet, ott a helyi számítógépek 75-80 százalékán fut csak Windows 10, ezért a helyi szenátus kénytelen volt szintén több százezer euróért plusz terméktámogatást vásárolni a Windows 7-et futtató számítógépekhez. A StatCounter szeptemberi adatai alapján Németországban még a számítógépek 12,39 százalékán fut Windows 7, Magyarországon ugyanez az arány 20,92 százalék. ”

Forrás:
Sokba kerül Hamburgnak a Windows 7-hez való ragaszkodás; SG.hu; 2020. október 30.