Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatikaművelődés

Virtuális térben képzik tovább a közlekedés szakembereit

Szerző: 2021. február 8.No Comments

„A közlekedési ágazat nyolcezer dolgozója részesülhet továbbképzésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elindított hétmilliárd forint költségvetésű programban. Ennek részeként korszerű informatikai eszközökkel felszerelt, komplex közlekedési képzési és vizsgacentrumot is kialakítanak. A program a szektor sajátosságaihoz igazodó, kompetenciaalapú képzési kínálattal és egyedi készségfelmérési módszertannal ösztönzi a munkavállalók eredményes továbbképzését.

– A közlekedési képzési és vizsgacentrum korszerű felnőttképzési módszertannal és infrastruktúrával várja majd a tanulni vágyókat.
A VR-technológiára, szimulátorokra épülő virtuális tanulási térben fejleszthetők a gyakorlati készségek, a mobil képzési helyszín pedig az ország minden részében élőknek azonos lehetőségeket teremt – mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

A szükségleteknek megfelelő, versenyképes és naprakész tudás biztosítása érdekében elsőként a munkáltatói igényeket térképezik fel. Az oktatási paletta és szolgáltatási csomag harmincféle szakmai készség fejlesztésére tartalmaz majd képzési programokat. A projektben hangsúlyos szerepet kapnak a működést támogató informatikai fejlesztések és eszközvásárlás.

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja, hogy a felnőttek – és közülük leginkább az alacsonyabb iskolai végzettségűek – minél nagyobb arányban vegyenek részt formális oktatásban és képzésben. A csatlakozás lehetősége nyitva áll az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézmények és a szakképzésben oktatók, tanulók előtt.

A képzések a tervek szerint 2021 második felében elindulhatnak. További információk, regisztrációs felület és folyamatosan bővülő képzési jegyzék a Vkk.kti.hu honlapon (Közlekedési Képzési- és Vizsgacentrum) érhetők el.”

Forrás:
Virtuális térben képzik tovább a közlekedés szakembereit; Magyar Nemzet; 2021. február 7.