Skip to main content
közigazgatás: külföldönközigazgatás: magyarpolitikatársadalom

A legjobb helyi innovációk és megoldások a COVID-19 ellen: meghívó online konferenciára

Szerző: 2021. február 22.No Comments

„A 2021. február 24-ei nemzetközi konferencián három témakörben érkezett gyakorlatokat ismerhetik meg első kézből: Társadalmi felzárkózási jó gyakorlatok – a szegénység elleni küzdelem hatékony helyi módszerei, Önkormányzati jó gyakorlatok az idősellátásban, Önkormányzati innovációk. A konferencián a résztvevők előadást hallhatnak az Európai Települések és Régiók Tanácsa (CEMR) tevékenységéről a COVID-19 járvány kapcsán kialakult helyzetben, valamint az Európa Tanács önkormányzatoknak és szövetségeiknek szóló programjairól is.

MEGHÍVÓ

LEGJOBB ÖNKORMÁNYZATI GYAKORLATOK 2020

A legjobb helyi innovációk és megoldások a COVID-19 ellen

Nemzetközi online konferencia 2021. február 24.

Tisztelt Polgármester Asszony, Polgármester Úr!
Tisztelt Önkormányzati Szakemberek!

Engedje meg, hogy nagy tisztelettel meghívjuk Önt és kollégáit a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2020. évi szakaszának pályázatait bemutató nemzetközi online konferenciára (programtervezet a mellékletben). A konferencián magyar-angol, angol-magyar tolmácsolást biztosítunk.

Helyreállítás és újjáépítés a járvány okozta károk enyhítésére – jól bevált önkormányzati innovációk volt a 2020-as év fő témája, amelyben 27 pályázatot kaptunk összesen. Valamennyi kezdeményezés hasznos és előremutató volt. A kiírásnak való maradéktalan megfelelés miatt a végső díjazottak köre szűkebb volt ennél. Az eredményeket itt olvashatják:

http://legjobbonkormanyzatigyakorlatok.hu/news/45/59/LoeGY-Program-2020-ime-a-nyertesoenkormanyzatok-listaja/

A 2021. február 24-ei konferencián három témakörben érkezett gyakorlatokat ismerhetik meg első kézből:
– Társadalmi felzárkózási jó gyakorlatok – a szegénység elleni küzdelem hatékony helyi
módszerei
– Önkormányzati jó gyakorlatok az idősellátásban
– Önkormányzati innovációk – bármely (a fenti témakörön kívüli) önkormányzati hatáskörbe
tartozó, már végrehajtott jól működő tevékenységek

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Irányító Bizottságában résztvevő szervezetek: Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Kisvárosok Szövetsége, Magyar Faluszövetség, Magyar Önkormányzatok Szövetsége, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Országos Polgárőr Szövetség, e-Demokrácia Műhely, Homo Oecologicus Alapítvány. Ez a szakmai grémium a 2020. évi pályázati kiírással és online tudásprogrammal is arra ösztönzi az önkormányzatokat, hogy használjuk fel egymás innovációit; tanuljunk egymástól, gondolkodjunk közösen a közös célok érdekében.

Az előzetes programtervezet ITT található.

Regisztrálni itt lehet, a regisztrációt követően, a konferencia előtt küldjük ki az online konferencia internetes címét: https://forms.gle/1RfruUVdFZGmPiDV6

Tisztelettel,

A TÖOSZ Titkársága”

Forrás:
A legjobb helyi innovációk és megoldások a COVID-19 ellen: meghívó online konferenciára; Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ); 2021. február 16.