Internetközigazgatás: magyarpolitikapolitikai informatika

Facebook: Egyszerű technikai hiba miatt esett vissza több magyar politikus facebookos oldalának elérése

Szerző: 2021. április 11.No Comments

„Nem szándékosság okozta, hogy az elmúlt napokban visszaesett több magyar politikus facebookos oldalának elérése – közölte a közösségi oldal péntek éjjel.

Rövid vizsgálódás után kiderült, hogy egyszerű technikai hiba miatt tapasztalhatta több hazai politikus, hogy bejegyzései kevesebb emberhez érnek el. A Facebook szóvivője péntek éjjel kérdésünkre úgy válaszolt, a hiba több országban is okozott hasonló jelenséget. De már elhárították.

Pénteken napközben Donáth Anna, Dömötör Csaba, Fekete-Győr András, Hollik István és Karácsony Gergely is hangot adott facebookos panaszának. A felsorolásból jól látszik, a gond egyaránt érintette a kormánypárti és az ellenzéki politikusok oldalait.

Mindezzel együtt érdemes tudni róla, hogy a Facebook több országban is azzal kísérletezik, hogy visszafogja a hírfolyamban megjelenő politikai tartalmakat, hogy más témáknak adjon nagyobb hangsúlyt. Egy ilyen változtatás, ha esetleg valóban bevezetik a közeljövőben világszerte, különösen érzékeny lesz Magyarországon a 2022-es országgyűlési választások előtt.”

Forrás:
Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult; HVG.hu; 2021. április 10.