Európai Unióközigazgatás: magyartörvények, határozatok

34/2021. (VI. 24.) ME határozat a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz monitoring bizottsága elnökének kinevezéséről

Szerző: 2021. június 27.No Comments

„A 2021–2027 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 256/2021. (V. 18.) Korm. rendelet 34. §-ában meghatározott jogkörömben eljárva Vartus Gergelyt, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárát a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz monitoring bizottsága elnökévé – 2021. június 30-i hatállyal – kinevezem…”

Forrás:
Nemzeti Jogszabálytár
Magyar Közlöny; 2021. évi 119. szám; 2021. június 24.; 5099. o. (PDF)
Lásd még: „A versenyképesség növelésének egyik horizontális dimenziója egy olyan működési környezet megteremtése, amelynek kialakítása követi a kor, a technológia és a gazdasági-társadalmi igények fejlődését. Azok az országok és társadalmak képesek lépést tartani a világ fejlődésével, amelyek az élet minden területén tudatosan alkalmazzák a digitális technológiákat és folyamatosan megújítják azokat. A digitális átmenet integrált megközelítést megkívánó domináns célrendszerré vált, amelynek választ kell tudnia adni a jelenlegi és az újonnan felmerülő globális, technológiai, biztonsági és fenntarthatósági kihívásokra. A gazdaság és társadalmi versenyképesség megtartása és növelése érdekében Magyarország a 2021-2027 közötti időszakban egy külön – horizontális – operatív program, a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz (DIMOP Plusz) keretében tervezi végrehajtani ezeket a fejlesztéseket.

A DIMOP Plusz egységes szemléletmód mellett kívánja összehangolni az ágazati szakpolitikai beruházásokat és az innovatív technológiák alkalmazását, hogy egységes szolgáltatási rétegeken keresztül, adatintenzív megközelítésben járuljon hozzá az egyes szakpolitikai feladatok digitalizációs beruházásaihoz és ilyen módon átfogó megoldásokat támogasson, amelyek egy-egy ágazati célkitűzés megvalósulása mellett egységesen támogatják a digitális transzformáció folyamatát.”
Digitális Megújulás Operatív Program Plusz (DIMOP Plusz); Széchenyi Terv Plusz